Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис убеден, че темпото на Макларън е много по-добро от това на...

Норис убеден, че темпото на Макларън е много по-добро от това на Ферари

1516
0
Ландо Норис, Оскар Пиастри, Макларън
снимка: Макларън

Ландо Норис е убеден, че темпото на Макларън на Circuit of the Americas в Остин, Тексас е по-добро от това на съперниците от Ферари. Британският пилот финишира четвърти в спринта и бе доволен от скоростта си.

„Спринтът бе добро състезание за нас въпреки трудното начало. Отне ми няколко обиколки да изпреваря Карлос [Сайнц], който стартира със софт. Но след като го сторих, темпото ни изглеждаше много, много силно – много по-добро от това на Ферари“, каза Норис

„Още една обиколка и щях да съм изпреварил Шарл [Льоклер], взимайки третото място. Това са много положителни знаци за основното състезание“, добави британският пилот на Макларън.

Нещата не се развиха толкова добре за Оскар Пиастри. При него гумите се износиха прекалено бързо и прегряваха. В крайна сметка той финишира десети.

„Не беше идеална ситуация и не постигнахме желания резултат. Положителното е, че научихме много неща за неделния старт, когато се взимат и повечето точки“, сподели австралиецът.

Шефът на Макларън в F1 Андреа Стела също отбеляза силното темпо на MCL60. Той посочи, че целта на тима за Гран при на САЩ ще е да вземе добри точки и с двете си коли

„Колата бе с постоянно поведение в спринта, което е обещаващо за Гран при състезанието. Скоростта на Оскар не бе достатъчна, за да се задържи в точките. След старта виждахме, че гумите му бързо прегряват. Той участва в няколко битки в самото начало с пилоти с по-малко износени гуми. Положителното е, че можем да приложим всичко научено в неделя. Искаме да вземем добри точки и с двете си коли“, каза Стела.

Във Ферари бяха доволни, че имат повече данни за анализ, след като разделиха стратегиите между пилотите си. Льоклер бе с гуми медиум като всички останали, но Сайнц стартира със софт. Испанецът не бе убеден, че рискът си е струвал. Събраната информация обаче може да послужи за Гран при състезанието, бяха убедени и двамата пилоти на Скудерията.