Начало Избрани Норис: В момента, в който сложа каската, мразя всички

Норис: В момента, в който сложа каската, мразя всички

424
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ландо Норис заяви, че на пистата „мрази всички“ и възприятието, че ако двама пилоти се разбират, то непременно са мили един към друг на трасето. Британският пилот на Макларън се бори за титлата през сезон 2024. Шест кръга преди края на първенството той е на 52 точки зад Макс Верстапен, с когото са приятели. По-рано през сезона помежду им имаше сблъсък – в Австрия, но след това двамата се разбраха. Сега Норис бе категоричен в интервю за „Атлетик“, че възприятията на хората отстрани са неправилни.

„В момента, в който сложа каската, мразя всички. Много хора си мислят, че ако по принцип се разбирам с някого или не знам… изиграл съм нещо с някого, то вече сме приятели до живот без значение какво се случва. Това са просто глупости“, заяви Норис

„Правим такива неща заедно. Имаме подобни интереси. Играем падел, такива неща. Харесвам Макс като човек. Мисля, че е много искрен. Но това не променя нищо, когато съм на пистата. Мисля, че хората, с които се разбираш по-добре извън пистата са онези, които искаш повече да победиш. Тоест точно обратното на мисленето на хората. Те си мислят, че като сте дружки, ще се държите твърде мило на трасето. Според мен е точно наопаки“, продължи Норис.

„Макс е може би най-трудният пилот като стане дума за двубой на пистата. Той вероятно е един от онези състезатели, които най-добре се ориентира във всякак ситуации. И е в тази позиция от 4-5 години. За мен това (да се боря за шампионата) е все още доста ново усещане“, каза още Норис.

Хелмут Марко често хвалеше Норис преди сезон 2024 и в определен период от време дори се говореше за интерес от страна на Ред Бул да привлече англичанина за съотборник на Макс Верстапен.

Сега обаче австрийският съветник на екипа от Милтън Кийнс твърди, че Ландо ще загуби шампионата заради слабости в психиката си

„Макс е най-добрият, най-бързият и преди всичко има менталната сила теоретично да се бори повече за шампионата от Шарл Льоклер и Ландо Норис. Знаем, че Норис има някои психологически слабости. Чел съм за някои от ритуалите, които му е необходимо да изпълнява в състезателен ден“, коментира Марко.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lando Norris (@landonorris)