Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Все още се чувствам доста зле

Норис: Все още се чувствам доста зле

792
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис поднесе една от изненадите в квалификацията в Бразилия. Пилотът на Макларън пропусна пресконференциите и срещите с медиите в четвъртък заради съмнения за хранително натравяне.

Участието на Норис в петъчния ден до последно бе под въпрос. Отборът на Макларън реши да се застрахова и бе готов да ангажира Ник де Врис при необходимост. В крайна сметка младият британец реши да кара в първата свободна тренировка и квалификацията на пистата Интерлагос.

Норис даде едва 15-то време в FP1, тъй като така и не записа време с най-меките смеси на Пирели. 22-годишният състезател изрази готовността си да участва в квалификацията и да намери място в Q3. Състезателят на Макларън отново демонстрира уменията си на мокра/изсъхваща писта и оглави класирането в края на първия сегмент от квалификационната сесия. След това Норис даде пето време, което му гарантира преминаване в Q3.

Подобно на всички свои колеги, с изключение на Шарл Льоклер, Норис излезе с меки сликове в заключителната част на квалификацията в Сао Пауло. Пилотът на Макларън даде четвърто време в единствената си бърза обиколка. След това сесията бе спряна заради инцидент на Джордж Ръсел. В крайна сметка влошаващите се метеорологични условия не позволиха подобряване на времената. Така Норис ще потегли от втора редица в днешната спринтова надпревара. Пред него единствено ще бъдат Магнусен, Верстапен и Ръсел.

„Така, така. Сега съм по-щастлив, отколкото бях преди това, само защото вчерашният ден мина по-добре от очакваното. Все още се чувствам доста зле, Сигурно не звуча и толкова добре, но все пак има подобрение в сравнение с четвъртък.“

„Чувствам, че свърших добра работа през целия вчерашен ден, дори и с оглед на това как се чувствах. Може би не карах толкова перфектно, колкото трябваше“

„В четвъртък се бори доста. Наистина не мислех, че ще карам в петък. Сега съм достатъчно добре, за да карам, да изляза и да направя няколко добри обиколки“, добави пилотът на Макларън.

„Мисля, че свършихме перфектна работа както от моя страна, така и от отбора. Не смятам, че можехме да направим нещо по-добро от това, което постигнахме. Бяхме на първа и пета позиция в Q1 и Q2, след което завършихме четвърти. Отборът на Макларън свърши отлична работа. Автомобилът се чувстваше доста добре дори в сложните условия на трасето“, добави пилотът на Макларън.

Ключът към успеха на Норис беше моментът на излизане от бокса. Британецът бе един от последните, които записаха своите постижения в Q3.

„Излязохме последни, което може би не беше перфектното решение в края на сесията. Единственото нещо, което можехме да направим малко по-добре, беше да излезем първи в Q3, но това също криеше известен риск. Все пак се класирах на четвърто място, дори и на най-мократа писта, така че съм наистина щастлив. Надявам се да останем на тази позиция и да спечелим няколко добри точки в спринта“, завърши Ландо Норис.


За разлика от Норис, Даниел Рикиардо така и не намери място в третия сегмент от квалификацията. Пилотът на Макларън остана едва 14-ти защото не успя да разчете по най-добрия начин условията на пистата Интерлагос.

„Беше трудна сесия при коварни условия. Честно казано, беше доста забавно, но въпреки това нямахме нужното темпо, за да продължим напред“, заяви Рикиардо.

„Когато чух времената за обиколка на някои от останалите, не бях сигурен дали това е възможно. Просто нямах нужното темпо, след като сложихме гумите за сух асфалт. „Все пак ще се опитаме да компенсираме в днешния ден. Хубавото е, че имаме и спринтовата надпревара, така че имаме два шанса. Затова се надявам да успеем да наваксаме“, добави пилотът на Макларън.