Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис вярвал още от петия тур, че ще спечели: Очаквах Макс да...

Норис вярвал още от петия тур, че ще спечели: Очаквах Макс да отвори разлика, но скоростта му се влошаваше

2857
0
Макс Верстапен, Ландо Норис
Макс Верстапен и Ландо Норис; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ландо Норис спечели втора победа в кариерата си във Формула 1, която освен това бе наистина забележителна. Пилотът на Макларън загуби старта на Гран при на Нидерландия от Макс Верстапен, но настигна съперника си от Ред Бул по време на състезанието, а на финала имаше аванс от почти 23 секунди пред него. Накрая бе избран и за пилот на деня в гласуването на феновете.

„На старта колелата ми превъртяха. Трябва да говоря с отбора и да разбера дали е заради мен или от колата“, коментира Норис непосредствено след финала

„Накрая чувството е изумително. Отново не бих казал, че състезанието ни бе перфектно и пак е заради първата обиколка. Но след това всичко се подреди прекрасно. Темпото ни бе много силно, колата бе просто невероятна днес и се чувствах напълно комфортно да натискам, да изпреваря Макс – това бе основното, след което просто внимавах нататък“, продължи Норис.

„Беше гладко състезание, честно. Пак не беше лесно, но бе удоволствие“, допълни англичанинът и благодари изрично на нидерландските фенове, които го приветстваха радушно от трибуните за успеха, въпреки че бе постигнат срещу техния герой и любимец.

„Сигурен съм, че някои от вас са малко тъжни, но се надявам самото състезание да ви е харесало. Много хора тук ме подкрепят и аз много ценя това“, добави Норис.

Английският пилот на Макларън бе попитан от коя обиколка – от общо 72 – е вярвал, че ще спечели.

„Мисля, че от доста рано всъщност. Вероятно някъде от пета-шеста-седма обиколка“, отговори Норис

„Очаквах Макс да натисне и да отвори някаква разлика, но това не се случи. Така че от този момент нататък знаех, че сме в добра позиция в борбата. При него скоростта като че ли постоянно се влошаваше, а моята се подобряваше. При такова хубаво усещане в колата и особено след като го изпреварих можах просто да се настаня съвсем удобно и да натисна. Бях на чиста писта, а това винаги е голяма помощ“, каза още Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)