Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нормален старт на уикенда за Мерцедес

Нормален старт на уикенда за Мерцедес

61
0

Спада във формата на Мерцедес в последните няколко уикенда е повече от забележителен и въпреки че произвежда най-силните двигатели във Формула 1, това не помогна за доброто представяне на Монца, поне в петъчния ден, където силовите агрегати са от решаващо значение. Нико Розберг завърши на десета позиция след първите две сесии с изоставане от малко над секунда от сънародника си Себастиян Фетел, а Шумахер бе едва 14-и с разлика от 1,6 сек. Това обаче изглежда не разтревожи никого в отбора.

„Нормален петъчен ден за нас“, обясяваше Розберг. „Колата изглежда функционира добре, успяхме да намерим основните настройки и да търсим още по-добър баланс .

Поведението на гумите изглежда ясно, определено бях доволен от постоянството в дългите серии от обиколки. Имах известни проблеми в бързите участъци от пистата с нестабилност на предната част. Това трябва да изчистим през нощта.

Нашата максимална скорост изглежда доста добре, утре ще се опитаме да достигнем максимума от потенциала на колата.“

„Монца винаги е била една от най-приятните за каране писти“, усмихваше се Шумахер въпреки постигнатия резултат. „Емоциите, които изпитах на трасето са същите, както в годините преди оттеглянето ми.

Скоростта ни не е лоша, особено в първия сектор, където можем да използваме голяма част от нея. Не е лошо. Нашата система за обтичане на задното крило изглежда функционира добре и определено дава предимство на това трасе.

Определено се радвам отново да се състезавам тук.“

„Нормален старт за нас“, обясни с усмивка и Рос Браун. „Нашия специфичен аеро пакет работи така, както очаквахме. Нико и Михаел показаха постоянство в сериите си от дълги обиколки, което ни позволи да изпълним предвиденото в програмата за деня, включително работата по системата за обтичане на задното крило.

Трябва да поработим върху някои проблемни области, но определено направихме не лош старт на уикенда.“

„Времената ни в състезателни условия не изглеждаха лошо днес“, заяви и спортният шеф на Мерцедес, Норберт Хауг. „Целта ни за утре е да постигнем добри позиции за двете ни коли. Надяваме се на добро състезание в неделя, от което и двамата ни пилоти да си тръгнат с добро количество точки.“