Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис е бъдещ световен шампион, твърди Зак Браун

Норис е бъдещ световен шампион, твърди Зак Браун

59
0
Ландо Норис,Макларън

Новият пилот на Макларън Ландо Норис, който ще бъде титуляр от 2019 г., ще е световен шампион в бъдеще. Това смята изпълнителният директор на Макларън Зак Браун.

18-годишният британец ще бъде съотборник на Карлос Сайнц, като ще замени Щофел Вандоорн в екипа от Уокинг. Той участва в първата свободна тренировка за Гран при на Белгия и Италия, показвайки много добра скорост и отлична работа с екипа от инженери.

„Мисля, че той е бъдещ шампион, каза Браун. – Но не искаме да го сравняваме с другите пилоти, защото това бързо може да го постави под твърде голямо напрежение.

Хамилтън е уникален състезател, който може да стане най-успелият пилот в F1 за всички времена. Но Люис дойде в спорта и веднага седна в изключителна кола. А Ландо идва в отбор, който може да побеждава, но сега не разполага с достатъчно добра кола.”

Тази година Макларън нае Жил де Феран за спортен директор, надявайки се неговият опит да помогне на тима подобри представянето си. Според Браун в тима са взели правилните хора, за да може да бъде извадено най-доброто от пилотите.

Зак разкри още, че много отбори са искали да наемат Норис и това не е случайно с оглед на качествата му и показаното на пистата. Тази година Ландо се състезава във Формула 2 и е на 2-о място в шампионата до момента зад Джордж Ръсел.

Ексклузивно интервю с Ландо Норис и обзор на неговата кариера досега четете в брой 218 на списание ClubS1