Начало Автомобили Нов дом и нов проект на дизайнерското студио Vilner

Нов дом и нов проект на дизайнерското студио Vilner

361
0
Vilner

Дизайнерското студио Vilner сподели показа последния проект на „Ателието на неограничените възможности”. Класически Chevrolet Corvette от 1976 г. получава фино преобразяване, което осъвременява формите на легендарния С3 Stingray като в същото време запазва класическите линии на щатския muscle car.

За да се превърне в поредния великолепен проект на Vilner, работата по този Corvette стартира с двигателя. 5,7 литровият V8 Small Block мотор получава нови глава, валове, както и два двойни карбуратора. Всички те са доставени от щатските експерти от Edelbrock Performance. Генерацията е скъсена и е изнесена отстрани на каросерията. Все още машината не е качвана на дино стенд, което означава, че резултатите от силовия тунинг не са известни. Но очакваната пикова мощност е около 300 к.с.  

Екстериорът получава нов лак с перлено кафяв цвят, а тарга покривът се сдобива с тапицерия от телешки бокс с декоративен тегел за украса. Запазени са оригиналните никелирани джанти, както и формата на стоповете. Последните обаче са с изцяло нови тела, които разчитат на нови LED лампи, вкарващи нотка футуризъм в класическото излъчване на каросерията. За да бъде удобен за шофиране, този Corvette получава и дневни светлини, както и нови мигачи. Най-атрактивен обаче е оригиналният хромиран багажник, върху който се прикрепя ретро куфар от камилска кожа. 

Интериорът е силата на Vilner и този класически Corvette се възползва в максимална степен от това. Таблото е изцяло преработено, нов е и дизайнът на шайбите на оборотомера и километража. Тапицерията на седалките е изпълнена от комбинация между телешка напа и бокс, а допълнителна нотка в персонализацията дава лазерното гравиране. Елементите от дървен фурнир са заменени от вложки, направени от високотехнологичния материал Corian. 

Новият дом на студиото е улица „Ст. Л. Костов” №3 в столичния квартал „Хладилника” .