Начало Автомобилни новини Нов продажбено-сервизен център на Балкан стар във Варна

Нов продажбено-сервизен център на Балкан стар във Варна

217
0

Балкан Стар откри своя нов продажбено-сервизен център във Варна. Мулти-бранд компанията е инвестирала около 7 милиона евро в земя, сграда и оборудване.

«Североизточна България е изключително сериозен като потенциал пазар за Балкан Стар. Това направи наложително създаването на нужните условия, за да може предлаганите продукти и услуги да бъдат максимално достъпни и полезни за клиентите и партньорите на компанията», каза г-н Димчо Райчев, управител на Балкан Стар – филиал Варна. Новооткритият продажбено-сервизен център във Варна е най-големият и най-модерен комплекс на Балкан Стар Аутомотив в страната.

«Горди сме с постигнатото, то ни прави още по-мотивирани и концентрирани в целта ни да предложим най-професионалното и гъвкаво обслужване. Емоционалното преживяване с автомобила започва с покупката, но за да запазят клиентите ни това чувство, ние трябва да им осигурим съответните грижи и внимание и след това», допълни г-н Райчев. Към момента, във филиал Варна за удовлетвореността на клиентите се грижи екип от 80 служители.

Архитектурата и оформлението на новия център е израз на корпоративната философия на Балкан Стар, където съжителстват много и различни марки, без да губят от своята уникалност. В Балкан Стар клиентът ще съпреживее в пълна степен емоцията на отделния бранд и ще се възползва от ресурса и ефективността на голямата компанията.

Продажбено-сервизният център се намира на магистрала Хемус, посока Варна – до летище Варна. Центърът е изграден по европейски модел, отговарящ изцяло на стандартите на Daimler AG, Chrysler LLC и Mitsubishi Motors Corp. Строежът започна през юни 2007 г. и завърши през юни 2008 г. Общата площ възлиза на 23 330 m², от които застроената площ е 8 021 m². Основната сграда е съставена от 4 блока и включва търговски и обслужващи звена за предлаганите марки. Около сградата са разположени транспортни и обслужващи открити площи с функционално зониране, както и зелени площи.

В блок №1, с лице към магистралата, е разположен шоурумът, чието пространство е решено с обособени зони за представяне на отделните марки и модели автомобили. В блок №2 е разположен складът за резервни части и непосредствено до него магазинът за резервни части. Осигурен е директен достъп на клиентите до магазина, както и към шоурума и автосервиза. Сервизната дейност за леки автомобили и обслужващите звена са организирани в блок № 3. В блок № 4 се извършва сервизирането на товарни автомобили и автобуси.

Около сградата е образуван обходен ринг за транспортния поток с разграничени служебна и публична зона, както и прилежащи паркинги за автомобилите на различните групи посетители на комплекса.

Балкан Стар присъства на българския пазар от 16 години. Дружеството, което е част от Групата Бетц, започва своята дейност като генерален представител на Mercedes-Benz през 1992 г. От юли 1999 г. Балкан Стар разширява своята дейност с изключителното представителство в страната на марките Chrysler и Jeep®, а от юни 2002 година поема и представителството на Mitsubishi Motors Corporation. От 2005 година Балкан Стар представлява в България и автобусната марка Setra, а от 2006 година, с въвеждането на Dodge на пазарите в Европа, добавя и този бранд към палитрата си. Последната марка, която се присъединява към портфолиото на компанията през настоящата година, е Mitsubishi Fuso.