Начало Автомобили Нов спортен Focus RS

Нов спортен Focus RS

72
0

Ford-Европа потвърди плановете си да разработи изцяло нов спортен модел Focus RS, който да бъде представен през 2009 г. Автомобилът ще е базиран на Focus ST и ще е дело на Ford Team RS. Ръководството е поверено на Йост Капито, който от догодина ще заеме длъжността „Директор спортни автомобили към Ford-Европа”.

„С двете си последователни титли при конструкторите в световния рали шампионат решихме, че сега е подходящият момент да създадем и нов Focus RS. Йост и екипът му доказаха таланта си в областта на спортните автомобили с Fiesta и Focus ST. Успехът на тези модели, опитът на Йост в автомобилния спорт и положителните бизнес резултати на Ford-Европа правят този момент идеален за появата на нов безкомпромисен Focus RS, насочен към ентусиазираните шофьори” – обясни Джон Флеминг, президент и изпълнителен директор на Ford-Европа.
Проектът „Focus RS” стартира преди няколко месеца от Ford Team RS и Капито.

„Обмислихме техническите възможности и работихме тясно с дизайнерския екип за изясняването на визията на модела. Развълнувани сме от резултатите” – сподели Йост Капито.

Ford-Европа няма да разкрива технически подробности за новия Focus RS до представянето му през 2009 г. Компанията планира да покаже концептуален вариант на автомобила в средата на 2008 г.