Начало Автомобили Нов старт на най-продавания SUV

Нов старт на най-продавания SUV

50
0

Мерцедес представи фейслифта на най-продавания SUV – GLE. Моделът e е на цените на предшественика си W166, познат доскоро като ML-клас. Той обаче е с по-високо ниво на оборудване. Клиентите могат да си поръчат най-продавания SUV на цени от 57 960 евро с включен пакет „Премуим“ (дава ценово предимство от 8 802 евро), а доставките започват през август.

Основни акценти в новия GLE са променения дизайн на предна и задна броня и многобройните подобрения по системите за управление и намаляването на вредните емисии, които задават нов еталон в сегмента. Спрямо предходната серия, средния разход на гориво и CO₂ емисии за целия набор от двигатели, са намалени със 17%. За пръв път в своята SUV история Mercedes-Benz предлага хибриден модел – GLE 500 e 4MATIC, който комбинира максимална енергийна ефективност с несравнимо пътно поведение.

С този модел се подобряват и без това ниските показатели на разход на гориво на 4-цилиндровия GLE 250 d, при доставена мощ като от модел GLE 500 4MATIC V8. Цената за GLE 500 e 4MATIC също е атрактивна – хибридния модел е наличен от 74 400 евро с ДДС* и включен пакет „Премиум“. Две модификации от Mercedes-AMG се грижат за клиентите, които държат на мощното представяне – GLE 63 4MATIC и GLE 63 S 4MATIC. Цените тук започват от 103 200 евро с ДДС* и включен пакет „Премиум AMG”. Запазват се цените познати от предходния модел, като някой модификации са по-евтини, но при завишено оборудване. За българския пазар се запазват пакетите „Премиум“ и „Премиум AMG“, които освен богато допълнително оборудване носят ценово предимство от 8 802 до 20 994 евро с ДДС* според конкретната модификация.

Широкият диапазон в стандартното оборудване на новия GLE залага на успешния предходен модел, но е обогатен с допълнителни системи като асистент при страничен вятър и асистента за предупреждение при опасност от сблъсък, вкл. адаптивен спирачен асистент COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. Част от стандартното оборудване са и ECO старт/стоп системата, контролер на средната конзола DYNAMIC SELECT, обновен мултифункционален волан и AUDIO 20 CD мултимедийна система с интегриран мултифункционален дисплей и интернет функционалност. И двете дизелови модификации са снабдени с неустоимата 9-степенна 9G-TRONIC автоматична скоростна кутия. Това високо стандартно оборудване може да бъде допълнително надградено с атрактивни пакети. Пакет „Асистиращи системи PLUS” включва DISTRONIC PLUS с кормилен асистент и функция Stop&Go, PRE-SAFE® спирачка с функция за разпознаване на пешеходци, BAS PLUS с асистент за кръстовища, активен асистент за мъртвата зона, активен асистент за лентата на движение и PRESAFE® PLUS.

Пакет „Паркиране“, с камери за създаване на 360˚ обзор и PARKTRONIC с активен паркинг асистент (автомобилът паркира сам), гарантира идеална видимост и безпроблемно автономно маневриране на паркинга. Свободно комбиниращите се пакети придавaт допълнителна привлекателност на новия GLE. Линия „AMG екстериор“ включва специфични AMG предна и задна брони и 50,8-сантиметрови (20 инча) алуминиеви джанти AMG и придава на GLE по-динамично и атлетично излъчване.

За любителите на още по-специалните изпълнения, този пакет може да се комбинира с пакет „Нощ“, при който ламелите на радиаторната решетка са с черна гланцова рамка, кожусите на външните огледала и лайстните около страничните стъкла с черно лаково покритие. Към тях прибавете и лакирани в черен гланц 50,8-сантиметрови (20 инча) AMG алуминиеви джанти. Интериорната линия „AMG” пренася спортното външно излъчване вътре в кокпита със спортни седалки в синтетична кожа ARTICO (опционално: напа кожа), мултифункционален волан в кожа напа, инструментно табло със спортен циферблат и педали от полирана стомана.

Двете модификации Mercedes-AMG, GLE 63 4MATIC и GLE 63 S 4MATIC, предлагат изключително високо качество и ексклузивност. Фини материали, първокласна ръчна изработка и изключителна прецизност в интериора придават неповторима атмосфера. Изящен акцент създават декоративните елементи от алуминий с надлъжен шлиф разположени върху черното инструментно табло от синтетична кожа ARTICO.

Подобаваща добавка е 3-спицовия мултифункционален спортен волан AMG Performance със скосена долна част и алуминиеви планки за превключване на предавките. Подробна информация се получава от инструментно табло с вграден 4,5-инчов (11,4 см) мултифункционален дисплей с апликации от хром и AMG главно меню.