Начало Автомобили Новата Honda CR-V с пет звезди за цялостна сигурност от Euro NCAP

Новата Honda CR-V с пет звезди за цялостна сигурност от Euro NCAP

123
0
EURO NCAP

Новата Honda CR-V бе обявена за една от най-сигурните коли в Европа, получавайки пет звезди за цялостна сигурност в краштестовете на Euro NCAP. При изпитанията се отчитат редица фактори като представяне при удар, щети и т.н., за да се достигне до финалната оценка, даваща представа за нивото на изпробваните модели. Взимат се предвид опазване на шофьора и пътниците, защитата за деца, защитата за пешеходци, наличността на спомагателни системи в автомобила.

От създаването тестовете на Euro NCAP моделите на Honda са сред тези с постоянно най-високи показатели. По 5 звезди за сигурност имат Accord, Insight, Jazz, CR-Z, Civic и сега – CR-V. Последната оценка отново демонстрира отдадеността на производителя към максимално подсигуряване на пътуващите във всеки автомобил на японската компания, както и за хората извън него. Honda разполага със собствени тест-структури в Точиги, където се намира департаментът за изследвания и развитие. Там самият концерн провежда пространни изпитания на моделите си, анализира данни и развива решения за повишаване степента на сигурност.

Новото CR-V е следващият модел в гамата на Honda, който получи новият 1,7 i-DTEC дизелов двигател, рожба на програмата Earth Dreams Technology. Сред основните системи и помощници, допринасящи за много високото ниво на сигурност в този автомобил са Vehicle Stability Assist (VSA) с тракшън контрол, Motion Adaptive Electric Power Steering (MA-EPS), Emergency Stop System (ESS), Advanced Driving Assist Systems (ADAS), Lane Keeping Assist System (LKAS), Adaptive Cruise Control (ACC), Collision Mitigation Braking System (CMBS), Advanced Compatibility Engineering (ACE) Body Structure и т.н.