Начало Автомобили Новата Шкода Фабия хечбек – наследник на успешния компактен автомобил на шкода

Новата Шкода Фабия хечбек – наследник на успешния компактен автомобил на шкода

710
0

Новата Шкода Фабия се характеризира с всичките ценности на модела, които накараха повече от 1.5 милиона клиенти да закупят първото поколение – и тези ценностти са доразвити още повече от производителя Шкода. В своя клас, Фабия е автомобилът с най-голямо пространство за коленете и главата на пътниците отзад, а пътуващите отпред традиционно се радват на голямо пространство.

Общата дължина на новата Фабия е увеличена благодарение на новия дизайн на предната броня. С външните си размери (3992 mm x 1642 mm x 1498 mm), новата Шкода Фабия хечбек е сред най-дългите в своя клас. Ефективно използваното пространство предлага на пътниците повече място както отпред, така и отзад. Багажника е с базов обем от 300 литра, а при сгънати задни седалки, достига 1163 литра.

В допълнение към високото ниво на надежност и безопастност, простор, отлични характеристики на шофиране и отлично съотношение качество-цена, се предлагат богат асортимент от свежи външни цветове за купето, както и за комбинация с висококачествените материали и цветове на интериора.

Също така новата Фабия демострира още подобрения в графата „безопастност”. Ново: пътниците отпред и отзад са защитени от въздушни възглавници за главите. Отзад, детското столче се фиксира и в горната му част с колан, което ограничава движението на столчето напред в случай на сблъсък.

Модерни технологии, като например виртулна реалност, са били използвани при разработването и конструирането на автомобила и неговото оборудване. Също така, с този нов модел Шкода предлага възможността да се поръча 6-степенна автоматична предавателна кутия Tiptronic вместо 5-степенната ръчна трансмисия, електронно контролиран климатик – Climatronic и въздушни възглавници за главите. В сферата на информационните технологии, новата Фабия предоставя модерна новаторска подготовка за включване на мобелен телефон с Bluetooth, или аудио система с възможност за включване на външно устройство като MP3 плейър или iPod.

За новата Фабия ще се предлагат общо 7 двигателя – 4 бензинови и 3 дизелови. Два от популярните 3-цилиндрови бензинови двигателя сега са с подобрени технически характеристики и осигуряват по-голяма еластичност.

Бензинови двигатели:

– 1.2 HTP/44 kW

– 1.2 12V HTP/51 kW

– 1.4 16V/63 kW

– 1.6 16V/77kW(също и с автоматична трансмисия)

Дизелови двигатели:

– 1.4 TDI PD/51 kW

– 1.4 TDI PD/59 kW

– 1.9 TDI PD/77 kW

Световната премиера на новата генерация на Фабия ще се състои през март 2007г. на автомобилното изложение в Женева. В последствие автомобилът ще се въведе в продажба на европейските пазари. Производството на другите версии на купето – Фабия Комби и Фабия Седан ще последва скоро след това.