Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нови аеропакет и предно крило ще има Заубер за Гран при на...

Нови аеропакет и предно крило ще има Заубер за Гран при на Япония

82
0
Камуи Кобаяши

Серхио Перес ще облече догодина овърол на Макларън, но до края на сезон 2012 г. ще се съсредоточи изцяло върху оставащите му надпревари със Заубер, първата от които е Гран при на Япония.

Това е специално състезание за целия швейцарски екип и в особено голяма степен за Камуи Кобаяши, тъй като той ще се надбягва у дома. Пилотът смята, че болидът С31 трябва да е много бърз на пистата Сузука, за където отборът има и нови компоненти. От Хинвил са подготвили нов аеропакет с напълно ново предно крило.

Нямам търпение за домашното си състезание. Убеден съм, че мога да постигна добър резултат пред сънародниците си. Японските фенове са страхотни, създават великолепна атмосфера и оказват невероятна подкрепа. А освен това не викат само за мен! Те са истински фенове на Формула 1 и затова толкова се гордея с тях – коментира Кобаяши. – Самата Сузука е изключително специално място. Пистата е велика – страхотно предизвикателство и е трудно да направиш перфектна обиколка там. На повечето трасета ти трябват не повече от 20-30 тура, за да ги запомниш, някои ти стават скучни много бързо, но на Сузука всеки път научаваш нещо ново, независимо, че си направил стотици обиколки там.

Перес се запозна за първи път с пистата миналия сезон и определено я хареса. Тогава той стартира от 17-та позиция на грида, но финишира осми и сега ще преследва още по-добър резултат след разочарованието от Сингапур.

Очаквам болидът ни е да е на ниво и да е особено силен във високоскоростните завои. Трасето е с чудесни комбинации от завои – допълни той.