Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нови сблъсъци в Бахрейн

Нови сблъсъци в Бахрейн

60
0
Гран при на Бахрейн

Нови сблъсъци в Бахрейн се случиха днес, когато според предварителния календар на Формула 1трябваше да се проведе Гран при на страната. Надпреварата бе отменена, а организаторите получиха срок от Световния съвет на ФИА до 1 май да обявят дали въобще могат да организират състезание през тази година. Политическата обстановка в кралството обаче пак се влоши и продължава да е нестабилна, така че идеята за състезание там през 2011 г. може би трябва да се преразгледа.

Днес около 150 поддръжници на управляващата Бахрейн династия са се сблъскали с близо 5000 студенти, протестиращи срещу правителството. Има ранени, чиито брой не е изяснен.

Срещу други представители на опозицията полицията е използвала сълзотворен газ, за да се освободи блокирана магистрала. И други протести са били организирани в столицата Манама, след които също има ранени хора.

Политическите проблеми в Бахрейн започнаха през февруари след редица подобни случаи в района. Доскорошните искания за права вече включват и такива за отстраняване на кралското семейство, като дори се говори за демократична република. Малко по-меките призиви настояват за конституционна монархия.