Начало Автомобили Нови снимки на Протоскар Лампо2

Нови снимки на Протоскар Лампо2

50
0

Швейцарската компания R&D разпространи нови снимки и видео за своя нов електромобил Протоскар Лампо2, който ще бъде официално представен на автоизложението в Женева.

Двуместният роудстър има пълнопреводно задвижване и разполага с два електрически двигателя, всеки с мощност от по 201 конски сили. Единият е закачен за предния мост на автомобила, а другият – за задния, а общата им мощност от малко над 400 к.с. е достатъчна, за да ускори колата от 0 до 100 км/ч за пет секунди. Максималната скорост на Лампо2 пък е 200 км/ч.

Това е значително подобрение спрямо постигнатото при първия Лампо, който има обща мощност от 268 к.с. и въртящ момент от 440 Нютонметра.

Енергията идва от 30-киловатчасова литиево-йонна батерия, която осигурява до 200 км пробег с едно зареждане. Същевременно тя може да се зарежда и бързо и така за под десет минути зареждане, получавате енергия, достатъчна за изминаването на сто километра.

Значително подобрена също е и аеродинамиката, като същевременно е намалено и теглото на колата, което също има сериозна роля за значително по-добрите резултати.

Ето го и новото видео за модела: