Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият договор на Хамилтън с Мерцедес е почти готов

Новият договор на Хамилтън с Мерцедес е почти готов

72
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е много близо до това да подпише нов договор с екипа на Мерцедес. Това обяви спортният директор на Сребърните стрели Тото Волф след Гран при на Испания. Настоящият контракт на британеца изтича след края на този сезон.

В предишните седмици Волф казваше, че е само въпрос на време нов такъв да бъде подписан. Преговорите обаче се проточиха доста, като в тази връзка започнаха спекулации, че Люис обмисля отказване и затова не бърза да подписва, или че иска твърде много пари – 60 млн. долара на сезон.

„Всичко е почти готово, каза Волф. – Ние не искаме да го загубим и не мисля, че той иска да ходи някъде другаде. Всичко се развива добре. Имахме други приоритети в последните няколко седмици. Не бяхме доволни от представянето на колите ни и трябваше да оправим нещата. Финализирането на един договор отнема време.”

Хамилтън от своя страна също каза, че е на път да подпише ново споразумение с Мерцедес. „Говорихме за нов договор с всички шефове и не сме далеч от това да завършим нещата, каза Люис. – Това, надявам се, ще се случи в близко бъдеще.”

Ексклузивно интервю с Хамилтън четете в новия брой 215 на списание ClubS1