Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият болид на Супер Агури закъснява

Новият болид на Супер Агури закъснява

22
0

Малко вероятно е новата кола на Супер Агури да се появи преди Гран при на Великобритания през юни, уведомиха от тима.

Плановете им за собствен болид се появиха след като стана ясно, че няма да могат да използват подобрена версия на миналогодишното шаси на БАР 007.

Идеята бе подобрената версия на БАР 007 да се използва в Гран при на Сан Марино. След серия от срещи с представители на Хонда обаче стана ясно, че Супер Агури няма да могат да използват този болид изобщо. Причината е страха от нарушение на някои от условията на споразумението Конкорд, според което отборите трябва да проектират и изградят собствен болид. Освен това от Хонда не желаят да отклоняват вниманието и усилията си от представянето на собствения си тим.

Административният директор на Супер Агури Даниел Одето сподели, че тимът има резервен план, а именно да развива агресивно настоящият си болид SA05, докато новият им болид SA06 стане напълно готов.

„Колата засега закъснява. Трябва да направим изцяло нов SA06 без много помощ от Хонда, защото е необходимо те да се концентрират върху собственото си представяне на пистата. Считаме, че новото ни шаси няма да стане преди Силвърстоун, затова решихме паралелно да развиваме SA05 и SA06”, коментира Одето.

Той допълни, че главната цел на отбора през този сезон ще бъде да финишират в топ 10, но за да го постигнат се нуждаят от новата кола колкото може по-скоро.