Начало Автомобили Новият “i20” ще бъде главната премиера на „Hyundai” на салонa в Париж.

Новият “i20” ще бъде главната премиера на „Hyundai” на салонa в Париж.

57
0

Шест нови модела ще направят своя международен дебют тази година на световното автомобилно изложение в Париж. На него „Hyundai Motor Company” ще представи няколко напълно нови модела. На първо място това ще бъде един изцяло нов автомобил, създаден и произведен изцяло в Европа и за европейския вкус. Другите интересни разработки, които компанията ще представи са в областта на „зелените” прототипи, изградени на базата на серийни автомобили. Това ще бъдат два нови концептуални автомобила-приковаващо погледа купе и седана „Genesis” в “Premium” класа.

Заемайки централно място за световната си премиера новият автомобил в суб- компактния клас „i20” – е произведен с идеята да се превърне в европейския бестселър в гамата на „Hyundai”. Своята премиера ще чества и концептуалният „i20 blue”, който е последният модел в „blue-гамата” на „Hyundai”, характеризираща се със създаването на автомобили с ниски емисии на вредни газове. Наред с „i20” ще бъде представен и моделът „ix 55” в SUV 2 класа и хибридна разработка на популярния “Santa Fe” с електро-бензинов двигател.

Новият Hyundai “i20”

Изцяло новият “i20” ще се продава в Европа от края на 2008г. и ще представлява ярка и забележима добaвка към гамата на новото поколение автомобили на марката, означени с буквата “i”. Създаден в европейския център за дизайн на „Hyundai” в Рюселсхайм, елегантният нов автомобил с 5 врати има по-дълга колесна база в сравнение с предшественика си “Getz”, което му придава отличителен вид на пътя и изобилие от пространство в интериора. ‘i20” притежава характерните мотиви в дизайна на новите автомобили на „Hyundai”- хромирана радиаторна решетка, източени настрани със заоблени елементи фарове и характерни и забележими задни стопове. Модерните линии са допълнително подсилени от красиви детайли, като оцветените в цвета на автомобила брони, прагове и странични огледала. Интериорът от своя страна предоставя богато ниво на серийното оборудване.

Kun Hee Ahn, президент на „Hyundai Motor Europe” коментира: „i20 бе проектиран идейно и технологично за да отговори на европейския вкус и нужди. Той бе изграден върху напълно нова платформа, и много от тестовете в процеса на нейното развитие преминаха по европейските пътища, което доведе до едно прецизно и пъргаво поведение на автомобила. В „Hyundai Motor Europe” сме убедени че “i20” ще успее да се наложи в суб-компактния клас, тъй като предлага повече в стандартното си оборудване, икономичността, вътрешното пространство и дизайна, в сравнение с преките си конкуренти”.

В България автомобилът ще дойде след официалната премиера и ще се предлага от официалния дистрибутор на марката „Индустриал Комерс” с възможност за станалите нарицателни за марката в България 5 години гаранция и до 7 години лизинг.

“i20-blue”

Базирана на новия „i20”, последната „i-blue” разработка на Hyundai е автомобил който не замърсява околната среда. Основното в случая е, че подобрението не е за сметка на динамиката, сигурността или удоволствието от шофирането.

Сред подобренията за постигане на значително редуциране на вредните емисии и консумацията на гориво са намаляване на пътния просвет с 15 мм., промяна в предните и задни аеродинамични елементи, гуми с ниско съпротивление и мощен двигател с масло с нисък коефициент на триене.

“i20 blue” използва изключително икономичен 1.4 CRDI дизелов двигател с мощност 90 к.с., с 200 Nm въртящ момент, в комбинация с 6 степенна ръчна скоростна кутия, вместо стандартната 5 степенна, което допринася за изключително ниските нива на вредни емисии.

„Santa Fe” с хибриден двигател

Продължавайки да демонстрира своята ангажираност за намаляване на вредните емисии „Hyundai” ще представи популярния модел “Santa Fe”, този път с хибриден двигател. Моделът е отлично познат, като бестселърът на марката в България в клас SUV 2 за 2006г., 2007г., както и до настоящия момент на 2008г. Новата модификация на „Santa Fe” на практика е един изцяло нов автомобил.

Инженерите от „Hyundai” са разработили собствена хибридна система, която свързва мощен, но икономичен 2.4 литров бензинов двигател с шестстепенна автоматична скоростна кутия, с електродвигател, с мощност от 30 Kw, захранван от литиево-йонни батерии.

„ix55”

Седем местният луксозен SUV- „ix 55” ще направи своя дебют в готов вид на щанда на „Hyundai” в Париж. Базиран на успешния Veracruz, който вече е в продажба на Северноамериканския пазар „ix 55” e рестилизиран и пренастроен за да отговори на европейските изисквания и стил на шофиране. Това ще е най-големият SUV в гамата на марката.
Емоционалният дизайн е допълнен от нов 3-литров V6 CRDi турбо дизелов двигател, с мощност от 240 к. с. и ускорение от 0 до 100 км/ч. за 10,4 сек., съпътствани от изключителна икономичност и комбиниран разход от 9,4 л/100 км. с 249г/км. вредни емисии.

Седем местният „ix 55” e гъвкав и функционален автомобил. Когато не се използва третият ред седалки, той може да бъде сгънат, формирайки огромно товарно пространство с обем от 598 литра (VDA). За онези, за които това не е достатъчно, вторият ред също може да бъде сгънат, за да се получи невероятен обем от 2,457 литра товарно пространство.

В България моделът ще пристигне скоро след своята премиера за Европа в Париж. Невероятната възможност, от която ще могат да се възползват клиентите на SUV у нас е уникалната “buy back” програма, предлагана от официалния дистрибутор на марката „Индустриал Комерс”. Тя дава възможност на всеки, който притежава автомобил, той да бъде откупен, като стойността му се приспада от тази, на новия автомобил. Тази възможност може да се използва и при останалите класове автомобили. Друго преимущество ще бъде регистрацията на този “Pemium SUV”, като автомобил, който ползва данъчен кредит поради фабричните си 6+1 места. По този начин „Hyundai” ще навлезе в класа на луксозните автомобили, както с богато оборудване, така и с атрактивни цени.

Други премиери на Hyundai в Париж

Новият “Genesis saloon” също ще бъде представен в Париж. Базиран на напълно новата система на „Hyundai” със задно задвижване и фокусирана върху динамиката на автомобила, „Genesis” е създаден за да предоставя лукс и качество, еднакво с това на водещите европейските марки в “Premium” класа.

Богатото серийно оборудване ще е основната преднина на автомобила пред конкурентите. „Hyundai” ще използва възможността да проучи реакцията на европейската публика към този луксозен автомобил, преди да реши дали да го предлага в Европа.

“Genesis coupe Show Car”

Новото „Genesis Coupe Show Car” с 2+2 места ще бъде друг акцент на автомобилното изложение. Този автомобил е най-динамичният автомобил правен от „Hyunda”i, който ще представи уникален дизайн и напредничава технология на шасито.

„Genesis Coupe Show Car” се характеризира със строгите и стилни линии от серийния модел, с неговите “Z”-образни форми на купето и силни извивки, преосмислени по начин, който да роди един спиращ дъха автомобил.