Начало Автомобили Новият Jeep® Cherokee с европейска премиера във Франкфурт 2007

Новият Jeep® Cherokee с европейска премиера във Франкфурт 2007

157
0

Jeep® Cherokee е изцяло нов
Обновеното Grand Cherokee с множество подобрения
Марката Jeep разширява моделната си линия до седем автомобила през 2007

Международното автомобилно изложение (IAA) Франкфурт 2007 ще бъде сцената за европейската премиера на изцяло новия Jeep® Cherokee, който предлага изключителна мощност в сегмента на средните SUV модели с нова система за задвижване на четирите колела, уникален Sky Slider™ текстилен таван, още по- силно изразен Jeep дизайн и изцяло нов интериор.
Европейска премиера във Франкфурт ще отбележи и новия Jeep Grand Cherokee, който предлага на клиентите още повече новаторски технологии, обновен интериор и екстериор, подобрен двигател и по-луксозна обстановка. Спортната версия Grand Cherokee SRT8 също предлага нови дизайнерски решения и технологии.
Марката Jeep премина през сериозна продуктова офанзива, разширявайки глобалната си моделна гама от три модела през 2005 до седем през 2007 – най-големия избор предлаган на клиентите в 65 годишната история на марката. Никой друг автомобилен производител не разполага с гамата SUV автомобили, която предлага Jeep.
В момента моделната гама на Jeep включва Jeep Commander, Grand Cherokee (включително SRT8), Cherokee (Liberty в Северна Америка), Wrangler, Wrangler Unlimited, Compass и Patriot. Всички тези седем автомобила- всеки един от които се предлага както с бензинови, така и с дизелови двигатели, дават възможност за разрастването на марката Jeep, като предлагат разнообразие, което ще развълнува настоящите собственици и ще превлече нови.
Новият Jeep Cherokee
Новият Jeep Cherokee (Liberty в Северна Америка ) остана верен на легендарното 4х4 наследство като в същото време предлага на потребителите по- рафинирано интериорно усещане и екстри. Новото Cherokee наследява характерния за Jeep екстериорен дизайн, и вече ще се предлага стандартно с новата система за задвижване на четирите колела Selec-Trac® II.
Също така стандартна за модела е системата Hill Descent Control (за подпомагане спускането по наклон), Hill Start Assist (за подпомагане потеглянето по наклон), и предлага и без това дългия списък на системи за безопасност.
В допълнителното оборудване на автомобила могат да бъдат открити пълен набор системи за сигурност, както и MyGIG™ инфо- развлекателна система с или без навигационна система, сензори за дъжд, седалки със запаметяване на позиции и др.
Jeep Cherokee се предлага с избор между 3.7 литров, V-6 бензинов двигател или 2.8 литров турбодизелов мотор. През първата четвърт на следващата година, Cherokee Sport и Limited ще се предлагат извън Северна Америка както с ляв, така и с десен волан.
Обновен Jeep Grand Cherokee
Ново за гамата на модела е модерната и гъвкава Hill Descent Control система, която е от голяма помощ при движение извън стандартните пътища, новата система Hill Start Assist, която задържа автомобила неподвижно на стръмни наклони и гарантира плавно и контролирано потегляне, както и Trailer Sway Control системата, която намалява люлеенето на ремаркето или караваната.
Jeep Grand Cherokee се предлага с нов 4.7 литров, V-8 бензинов двигател, който гарантира намален разход на гориво в размер на 6%, като в същото време максималната мощност е увеличена с 30 к.с., а въртящият момент е нараснал с 8%. Промени са настъпили и в екстериора и интериора на автомобила.
Обновеният Jeep Grand Cherokee ще бъде пуснат в продажба в Европа и на останалите пазари извън Северна Америка в края на тази година.