Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Макларън няма да се появи преди Монреал

Новият Макларън няма да се появи преди Монреал

51
0

“Все още не сме решили, кога МР4/18 ще направи своето първо състезание и за да бъдем честни трябва да подчертаем, че не бързаме”, съобщи вчера след състезанието шефът на Макларън Рон Денис, потвърждавайки поредното отлагане на пускането на новия болид. “Колата няма да бъде готова преди Монреал”, заяви той пред пресата.
Първоначално се говореше за Гран при на Испания, като възможна дата за представяне на МР4/18. В последствие се заговори за Австрия. Но постепенно и датата 18 май стана невъзможна, защото дългоочакваният болид все още не е направил дори дебюта си на тестове. Очаква се той да се състой след Гран при на Испания. “Преценявайки новите правила решихме, че сега повече от всякога се нуждаем от сигурност. В противен случай ще загубим. Все още не сме уточнили дата за пускане, но мога да ви кажа че това няма да стане преди Канада и след Силвърстоун.”
Подробностите около новият болид не са много. Предполага се, че той ще разполага с нова революционна електронна система. “Ще постъпим както Ферари, които през миналата година си оставиха достатъчно време преди да представят F2002”, допълни Денис.
Въпреки че от началото на сезона Макларън се състезават със “стария” МР4/17D пилотите на отбора постигнаха по една победа и успяха да съберат доста точки, благодарение на които водят в класирането, както при пилотите така и при конструкторите.