Начало Автомобилни новини Новият Ролс-Ройс ще носи името Гоуст

Новият Ролс-Ройс ще носи името Гоуст

224
0

От Ролс-Ройс обявиха, че очакваният съвсем скоро нов техен модел, който досега беше познат само под кодовото си моделно означение RR4, ще се казва Гоуст. Класическото наименование е познато от модела на Ролс-Ройс, който се е произвеждал от 1906-та до 1925-та година, като от него са направени общо 7876 екземпляра. Новият модел ще е по-малък от Фантом и ще бъде позициониран в средния (за Ролс-Ройс) клас.

На пресконференция, проведена по време на автомобилното изложение в Шанхай, генералният директор на компанията Том Първс заяви:

„С най-голямо удоволствие официално съобщаваме за новия Ролс-Ройс Гоуст. Това е едно от най-уважаваните имена в автомобилната индустрия, което събужда спомени за приключения и технологични иновации. Това име показва изобилието от възможности на този нов модел. Първите коли, носещи името Гоуст бяха познати, не само със своята впечатляваща надежност и изтънченост, но също така и със своите изключителни дарба и стил.“

Базиран на наскоро представеното БМВ 760Li, новият Ролс-Ройс Гоуст разполага със стайлинг, инспириран от по-големия Фантом, а размерите му са 5399мм дължина, 3295мм колестна база, 1948мм широчина и 1550мм височина.

Очаква се двигателят, монтиран в автомобила, да е 6.6-литров V12  с туин-турбо, който ще има мощност от 544 к.с. и въртящ момент от 750 Нм. Той ще предава силата си на задните колела посредством автоматична, 8-степенна ZF трансмисия, която е създадена с цел максимален конфорт и максимална икономия на гориво.

Официалното представяне на Ролс-Ройс Гоуст се очаква да бъде на автосалона във Франкфурт, който ще се проведе през месец септември.