Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите компоненти проработиха, важното е да продължим да развиваме MP4-29, заяви Бътън

Новите компоненти проработиха, важното е да продължим да развиваме MP4-29, заяви Бътън

32
0
Дженсън Бътън

Новите компоненти на Макларън, приготвени след зимните тестове за първия старт от сезон 2014 г. във Формула 1, проработиха както трябва, заяви Дженсън Бътън. Световният шампион за 2009 г. допълни, че е важно да се продължи в същата посока, тъй като екипът има да наваксва скорост.

Все пак след първата надпревара чувството е, че сме преодолели сериозно препятствие и разполагаме с болид, с който определено можем да работим тази година. Окуражаващо е, че новите елементи проработиха веднага в Мелбърн. Сега е важно да продължим да въвеждаме нови неща, особено през тази първа част от шампионата, когато е по-трудно да имаш такива компоненти – каза още англичанинът. – Сепанг е страхотно трасе и макар да нямаме цялото желано аеропритискане, би трябвало да разполагаме с достатъчно баланс и управляемост, така че колата да работи добре. Дори скоростта ни да не е достатъчна да се борим с първите в колоната, то би трябвало болидът да е с прилично поведение във всички сектори и да можем да работим с него по време на състезанието.

Кевин Магнусен бе блестящ в дебютния си уикенд във Формула 1. От Макларън обаче бяха категорични, че няма да увеличават изискванията и очакванията си към него въз основа на едно състезание, пък било то и брилянтно изпълнено.

Младежът ще има и допълнителна подкрепа на Сепанг – баща му Ян Магнусен ще присъства на втория му старт, след като изгледа първия по телевизията.

Имахме малка пауза след Австралия. И двамата с Дженсън се върнахме до Европа, изкарахме няколко дни в технологичния център, за да анализираме представянето си в Мелбърн и да се подготвим за Малайзия. В първата надпревара показахме, че можем да вземем добри точки, ако болидът е достатъчно издръжлив и трябва да се възползваме от това през следващите няколко старта. Един от начините да го постигнем е новите части да идват възможно най-бързо. Или поне по-бързо в сравнение с тези на основните ни съперници – коментира датчанинът.

Според Кевин Сепанг ще е по-голямо изпитание от Албърт парк, като на малайзийската писта аеропритискането ще е по-важно, отколкото на австралийската.

Моята цел остава същата – да взема още точки. Постоянството в представянето ще е особено важно за този шампионат. Наистина нямам търпение – автомобилът е фантастичен за управление и се надявам на още един добър уикенд – добави той.