Начало ТОП Новите Porsche Cayenne GTS модели: Съвършенство в динамиката и дизайна

Новите Porsche Cayenne GTS модели: Съвършенство в динамиката и дизайна

2564
0
Cayenne GTS
Cayenne GTS

Porsche обяви завършването на своята моделна линия Cayenne с новата гама от изключително динамични GTS модели. SUV и Coupé версиите съчетават мощни V-образни осемцилиндрови бензинови двигатели с принудително би-турбо пълнене, достигащи до 368 kW (500 к.с.), с адаптирана за динамично поведение на пътя ходова част и разширено стандартно оборудване.

Технически спецификации: Сърцето на динамиката

4,0-литровият V8 двигател с два турбокомпресора е преминал през интензивна програма за техническа „ревизия“. Резултатът от нея са повишена ефективност и значително увеличение на динамичните качества. Новият Cayenne GTS разполага с мощност от 368 kW (500 к.с.). Това е увеличение с 30 kW (40 к.с.) в сравнение с предишния модел. Максималният въртящ момент е 660 Нм, с 40 Нм повече от предходния. Преработената осемстепенна трансмисия Tiptronic S осигурява по-кратко време за реакция и превключване в режимите Sport и Sport Plus. Така се подобрява ефективността на шофиране.

Ексклузивен дизайн и оборудване за новите модели Cayenne GTS

Спортният дизайн на Cayenne GTS се отличава с черни надписи “GTS”, специална предна част, тъмни светлини и червени спирачни апарати. Интериорът е оборудван със спортен GT волан с отопление и елементи от материала Race-Tex, като спортните седалки са регулируеми в осем посоки и имат повдигнати странични опори.

Новият Porsche Driver Experience

Новите модели GTS се възползват от скорошното продуктово надграждане за Cayenne, включващо новия Porsche Driver Experience с извит дигитален инструментален панел и опционален дисплей за пътника. Системата за съраунд звук Bose® и амбиентното осветление са част от стандартното оборудване.

Cayenne GTS Coupé: Панорамен покрив и спортна изпускателна система

Cayenne GTS Coupé включва фиксиран панорамен покрив от стъкло и адаптивен удължаващ се заден спойлер. Спортната изпускателна система с централно разположени накрайници в тъмен бронз и леките спортни пакети, които намаляват теглото на автомобила с до 25 килограма, са налични като опция.

Доставки и разход на гориво

И двата модела на Porsche са вече налични за поръчка, като доставките в Европа се очаква да започнат през лятото на 2024 г. Cayenne GTS и Cayenne GTS Coupé имат комбиниран разход на гориво (WLTP) между 13.3 и 12.6 л/100 км и CO2 емисии между 303 и 287 г/км, като и двата модела са класифицирани в CO2 клас G.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Porsche (@porsche)