Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите собственици на F1 обмислят увеличаване на стартовете

Новите собственици на F1 обмислят увеличаване на стартовете

49
0
старт

Новите собственици на Формула 1 от Liberty Media възнамеряват да увеличат състезанията в календара в следващите години. През тази сезонът има цели 21 състезания и според мнозина дори тази бройка е твърде голяма, тъй като натоварва много бюджета на отборите и техния персонал.

Според изпълнителния директор на американската компания Грег Мафей обаче по този начин спортът ще може да печели повече пари. Той все пак призна, че е наясно с това, че стартовете не могат да се увеличават до безкрай. В предварителния календар за 2017 г. надпреварите също са 21, но 2 от тях в Бразилия и Германия са под въпрос.

„Разбира се, че всички имат интерес това (увеличаването на състезанията) да се случи. Международната автомобилна федерация (ФИА) ще печели повече пари, отборите ще вземат повече пари и ние ще печелим повече, каза Мафей.

– Естествено, има и лимит на стартовете, които можем да проведем, защото е трудно да превозваме колите по цял свят, но аз лично очаквам календарът все пак да бъде леко разширен. Може би със състезание на изкуствено осветление в Лас Вегас.”