Начало Автомобилни новини Новитек ще отпразнува 20-годишнината си с представянето на новия ТуЛесто

Новитек ще отпразнува 20-годишнината си с представянето на новия ТуЛесто

130
0

Новитек ТуЛесто е кола, създадена с цел да покаже малко повече финес от повечето чудовища в този клас, които не представляват нищо повече от няколко мускулести части, прикрепени заедно. Все пак, Новитек тунингова Ферарита, а с тази кола компанията ще отбележи своята 20-годишнина. Интересното обаче е, че в пресрелийса си Новитек не споменават колко точно е взаимствано от Ферари в този модел. Затова ще трябва да изчакаме още малко, преди да си вадим генерални заключения.

Това, което се знае до момента, е, че дизайнът на ТуЛесто е създаден с помощта на Лука Серафини Стайл, дизайнерско студио в Модена, Италия, и, че колата се сглобява  в завода на Новитек в Щелен, Германия. Моделът има две места, задноразположен двигател и….ами всъщност прилича много, ама наистина много на Ферари F430.

Двигателят е 4.4-литров V8 с туин-турбо и разполага с 777 к.с. мощност и 727 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 6-степенна, полуавтоматична. Със своите 1260 кг сухо тегло, ТуЛесто разполага с доста добро съотношение тегло/мощност – 1.62кг на конска сила. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3.4 секунди, а за общо 22.6 секунди суперколата може да развие 300 км/ч. Ускорението обаче спира чак след като стрелката на скоростомера достигне 350 км/ч.

Разточителна употреба на карбон се забелязва както при екстериора, така и в интериора на автомобила.

За съжаление тази статия ще е един от малкото случаи, в които ще се сблъскате с този автомобил, тъй като Новитек смятат да произведат само 11 броя, като всички те са предназначени само за дългогодишни клиенти на фирмата…