Начало Автомобили Новият CITROËN Jumper – най-добрият за професионалистите

Новият CITROËN Jumper – най-добрият за професионалистите

95
0

Новият CITROËN Jumper бе представен официално в България от вносителите на марката Автомотор Корпорация. Представянето на практичния и трудолюбив автомобил съвпада с 23 години успешно присъствие на CITROËN в Българя.

Заедно с новия Jumper, от Автомотор Корпорация представиха цялостни решения в областта на бизнес и специализираните автомобили, специфични и конкретни предложения в зависимост от нуждите на клиентите. Компанията вече 20 години е безспорен лидер в доставката на линейки на базата на CITROËN. Освен линейките, Автомотор Корпорация работи за трансформацията на автомобили от 1994 г. със самостоятелно производствено звено. Това е фирмата Кароса ЕАД, която от 2008 г. се занимава с трансформации и преоборудвания на автомобили. Тя е в отделна сграда, оборудвана с най-съвременна техника, в която работят високквалифицирани специалисти с многогодишен опит.

Естествено, обект на тяхната работа ще бъде и новият CITROËN Jumper. Той е с модерен дизайн и практичност. Предната част излъчва динамичност и здравина, благодарение на новите фарове с дневни LED светлини, на капака с изпъкнали линии и на защитната предна броня. Това е автомобил, чиято структура и ергономичност улесняват ползването му за превоз на товари, благодарение на забележителното съотношение полезен обем към външни размери. С товарна широчина между калниците от 1.42 м и полезна ширина от 1.87м, новият CITROËN Jumper е най-добрият в своята категория. Той се предлага в гама, която е структурирана около голямо разнообразие от силуети с 4 дължини (L1, L2, L3, L4) при 3 различни междуосия (3 м; 3,45 м; 4,04 м) и 3 възможни височини (H1, H2, H3). Или общо 8 силуета от 8 до 17 м3.

Автомобилът предлага на водача забележителен комфорт, седалка с променлива мекота, подлакътници, регулиране в областта на кръста, голяма ергономичност и др.

Новият Jumper има редица технологии за по-голяма безопасност, но сред тях са съвсем новата система за Интелигентен контрол на задвижването, системата Hill Descent Control (Контрол на скоростта при спускане), програмируем регулатор-ограничител на скоростта, система за индикация при неволно пресичане на осевата линия и система за установяване спадане на налягането в гумите, за да се осигури по-голяма сигурност в ежедневието.

Автомобилът е със завидно качество и надеждност, постигнато в тестове над 4 милиона километра, за да гарантира по-голяма надеждност. С новия Jumper може да намалите разходите си при ползване и намаляване консумацията на гориво с близо 15% в сравнение с предишното поколение при някои версии,  както и система Stop&Start при двигателите e-HDi 130 и e-HDi 150, гарантираща намаляване на разхода на гориво с 0,5 литра при градски условия. Гамата от двигатели на автомобила е 6, като те са:

– HDi 110 (81 kW – 110 к.с., 250 Nm при 1750 об/мин), който съчетава ниска консумация и комфорт при ползване, предимно в града. Комплектован е с 6-степенна механична скоростна кутия.

– HDi 130(96 kW – 130 к.с., 320 Nm при 1800 об/мин), който предлага добър компромис качество/консумация при смесен цикъл. Оборудван е с 6-степенна механична скоростна кутия. Този двигател се предлага също и с технологията Stop&Start, e-HDi130, позволяваща да се постигне най-добро ниво на разхода на гориво  (6,6 л/100 км) и на емисиите на CO2 (175 гр).

– HDi 150 (110 kW – 150 к.с. DIN – 350 Nm при 1750 об/мин) за любителите на мощността, честата смяна на предавките и ускоряването. Оборудван е с 6-степенна механична скоростна кутия и може да се комплектова с технологията Stop&Start с двигателя e-HDi150.

– HDi 180 (130 kW – 177 к.с. DIN – 400 Nm при 1400 об/мин) идеален за обемните версии и товарите, изискващи мощност. Този двигател е оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия.