Начало Автомобилни новини Новият Citroën C3 Aircross – комфортно и изгодно предложение

Новият Citroën C3 Aircross – комфортно и изгодно предложение

923
0
Citroën C3 Aircross

Citroën представи изцяло обновения и преосмислен като концепция C3 Aircross. Вариантът на новия модел за европейските пазари споделя технологичната платформа Smart Car заедно с последното издание на C3.

Общата платформа дава възможност за икономии от мащаб и съответно позициониране на атрактивни ценови равнища. Сред другите общи характеристики на двата модела са използването на новата маркова идентичност и дизайн във външността и интериора. Новият C3 Aircross демонстрира принадлежност към категорията на SUV моделите. Той създава усещане за защита, здравина и безопасност в съчетание със самоуверен, атлетичен и модерен дизайн.

В съответствие с новото пазарно позициониран на C3 Aircross са променени габаритите и вътрешните обеми на модела. Според производителя дългата 4,39 метра петместна версия предлага най-доброто пространство на втория ред седалки в своя пазарен сегмент. Освен нея Citroën сега анонсира и нов седемместен вариант, който е първото по рода си предложение в тази категория.

Седемместният C3 Aircross се отличава със същите пропорции на каросерията и предлага гъвкавост при употреба, запазвайки компактни габарити и маневреност. Със своя просторен интериор и добро оборудване моделът обещава лекота и удобство в ежедневното пътуване в градски и извънградски условия.

Марката Citroën традиционно се стреми да задоволява очакванията на клиентите по отношение на комфорта, вътрешния простор и практичността. В духа на тези традиции новият C3 Aircross използва интериорната концепция C-Zen-Lounge с head-up дисплей и намален диаметър на волана. Тя е допълнена от новите седалки Citroën Advanced Comfort със специално оформление за оптимална опора на тялото.

Комфортът на возене е повишен и с внедряването на новаторската технология на окачването Citroën Advanced Comfort с прогресивни хидравлични ограничители като серийно оборудване при всички версии на модела. Допълнително спокойствие за водача и пътниците на C3 Aircross осигуряват и всички технологии и функции за асистенция, които потребителите биха могли да очакват в този пазарен сегмент, наред с най-новото поколение инфо-развлекателна система с 10,25-инчов сензорен екран.

Три варианта на задвижване

Освен с бензинов двигател новият C3 Aircross ще се предлага и в две различни електрифицирани версии – с хибридно 48V задвижване с мощност 136 к.с. и като изцяло електрическа модел. С автономен пробег от над 300 км (данни преди окончателната хомологация) електрическият C3 Aircross е добре подготвен за градското всекидневие. Акумулаторната батерия може да се зареди от 20 до 80% само за 26 минути. С приложението за планиране на пътуванията ë-ROUTES маршрутът се адаптира интелигентно към промените в пътнотранспортната обстановка в реално време. През 2025 година на пазара се очаква и електрическа версия с автономен пробег над 400 километра.

Citroën  C3 Aircross е първият SUV автомобил от B-сегмента на европейския пазар, който ще се предлага на толкова ниски ценови равнища. Цените на 100% електрическия вариант ще започват под 30 000 евро. Версията с двигател с вътрешно горене PureTech turbo 100 MT6 ще е с базова цена под 20 000 евро. Новият модел ще се произвежда в Словакия в завода в Търнава.