Начало Автомобили НОВИЯТ HYUNDAI VERACRUZ

НОВИЯТ HYUNDAI VERACRUZ

94
0

Невероятно качество и безкомпромисен лукс са съчетани във Veracruz, новия седем местен кросоувър на Hyundai Motor Company. Veracruz е позициониран като “luxury utility vehicle”, като от корейския гигант възлагат големи надежди модела бързо да се превърне в лидер в този пазарен сегмент.
Разработката е отнела 26 месеца, струва на компанията 222 милиона щатски долара и повдига значително бариерата откъм качество, изпълнение и стил. Елегантният външен вид на автомобила е дело на California Design and Research Center.
Veracruz е оборудван с модерен и мощен S-образен двигател, който съчетава в себе си техноогии, които за първи път се внедряват в Hyundai, а именно:
– първият V6 дизелов двигател на Hyundai
– графитено покритие на цилиндровия блок
– пиезолектрически горивен инжекцион
– шест-степенна автоматична скоростна кутия
– електронен контрол на натоварване на двигателя
S-образният двигател е разработен в центъра за изследване и развитие в Намянг за период от 49 месеца и е на стойност 233 милиона щ.д. Този двигател поставя нови стандарти на изпълнение и работа на дизелов агрегат със своите 240 к.с. и максимален въртящ момент 46 kg.m в диапазона 1700 – 3500 об/мин., стойности, които дори превъзхождат най-добрите съвременни дизелови двигатели.
Специално внимание е отделено на икономичността и издръжливостта на двигателя, като са спазени всички регулации EuroIV за редуциране на вредните емисии. Резултатът е последно поколение Common Rail инжекционна система, съчетаваща 1600-бара пиезоелектрически инжектори.
3,8 литровият Lambda CVVT бензинов двигател пък съчетава в себе си 260 к.с.при 6000 об./мин с максимален въртящ момент 35,5 kg.m при 4500 об./мин.
И дизеловият S-образен двигател и бензиновият 3,8 л Lambda двигател са с шест-степенна автоматична скоростна кутия, първата такава за Hyundai. Шифттроник система също е включена като опция.
Veracruz по стандарт е оборудван с двойни въздушни възглавници за предния ред, както и въздушни възглавници тип завеси, които се простират по цялата дължина на купето, като достигат до третия ред. EBD, ESP и Traction Control също са включени към стандартното оборудване, за да осигурят максимална стабилност дори и при изключително неблагоприятни пътни условия.
Системата за задвижване на четирите колела разпределя пропорционално въртящия момент между предните и задните оси. Включването на 4WD Lock Mode позволява на Veracruz да работи в режим 4х4, и позволява движение по силни наклони, офроуд местности и пясъчни и кални пътища. При скорост над 30 км/ч този режим автоматично се деактивира и превключва към режим 4WD AUTO при скорост над 40 км/ч. Ако автомобилът намали своята скорост под 30 км/ч., автоматично се връща отново режим 4WD Lock Mode.
Други екстри за модела:
– саморегулиращо се окачване за оптимално управление и насочване на предните светлини
– електрическо отваряне на багажника
– безключово запалване
– парктроник
– вградена памет в елекрически регулируемата седалка
– погряване на седалките на първия и втория ред
– мултифункционален волан
– електрически стъкла със защита от прищипване
– мултифункционален трип компютър
– настройка на позицията на педалите
– ксенонови предни светлини
– автоматично включване на светлините
– електрохроматични странични огледала с отопление и мигачи
– електрохроматично огледало за задно виждане с компас
– конзола с широкоъгълно огледало за задно виждане и място за поставяне на слънчеви очила
– висококачествена Infinity аудиосистема
– DVD система за пътниците с 8” LCD монитор и 5.1. Dolby
– вградена навигационна система с GPS
– двузонален климатроник
– контрол на температурата на задните редове
– датчици за контрол на налягането в гумите
РАЗМЕРИ

Дължина (mm) 4840
Ширина (mm) 1945
Височина (mm) 1750 (1807)
Междуосие (mm) 2805
Просвет (mm) 205