Начало Автомобили Новият Nissan Qashqai с пет звезди за сигурност от Euro NCAP

Новият Nissan Qashqai с пет звезди за сигурност от Euro NCAP

45
0
Nissan Qashqai

Новият Nissan Qashqai получи пет звезди на тестовете за сигурност на независимата организация Euro NCAP.

Моделът, който вече се предлага в Европа, е с редица подобрени и иновативни технологични характеристики за сигурност. Те са в основата на блестящото му представяне и получения максимален резултат.

Купето на Qashqai остана стабилно по време на тестовете, като данните показаха добра защита на коленете и краката на шофьора и пътника до него. Показанията за защита на тялото дадоха максимални точки на автомобила. Най-високия възможен резултат бе отбелязан и при страничното изпитание.

Новият Qashqai постигна възможно най-добри показатели и за защита на деца.

Ключов фактор за толкова силното представяне на Nissan Qashqai в тестовете на Euro NCAP е изключителната работа на създателите му точно по сигурността на шофьора и пътниците. В т.нар. Nissan Safety Shield се включват Forward Emergency Braking, Driver Attention Alert, Lane Departure Warning, High Beams Assist, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Warning, Moving Object Detectionл

Второто поколение на кросоувъра е с подобрен дизайн и повишена динамика. Първият му вариант има над два милиона продажби и от наследника се очаква да продължи много доброто представяне на световните пазари. Новият Qashqai е създаден въз основа силните характеристики на оригинала, като е допълнително подобрен с оглед изискванията на клиентите. В него са комбинирани стил, технология и вълнение от управлението, „опаковани” в една наистина оригинална обвивка.

Максималният резултат на тестовете за сигурност е поредната стъпка във вече успешната история на модела. Той се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд (Великобритания), където един нов Qashqai е завършван на всеки 61 секунди. Автомобилът бе много добре приет и от медиите. Във Великобритания той получи титлата Кола на годината 2014 от What Car?.