Начало Автомобили Новият Opel Grandland – самоуверен дизайн и високотехнологични системи

Новият Opel Grandland – самоуверен дизайн и високотехнологични системи

180
0

Новият Grandland на Opel e спортно-елегантен автомобил с интуитивно управление на функциите и новаторски технологични решения

С изцяло цифровите показания на арматурното табло Pure Panel, новият модел предлага на водача напълно различно изживяване зад волана. В качеството си на флагман в SUV гамата на Opel, той предлага и редица допълнителни технологии и асистиращи системи, които до момента бяха на разположение само на клиентите на  автомобилите от по-високите класове. Особено ярък пример в тази насока е адаптивната система на предните светлини IntelliLux LED® Pixel Light с общо 168 LED елемента. Това високотехнологично решение е заимствано от топмодела Opel Insignia и дебютира във флагмана в SUV гамата на германската марка, демонстрирайки нови, по-високи стандарти в пазарния сегмент на Grandland.

Същото може да се каже в пълна степен и за системата Night Vision. Тя отбелязва своята премиера в модел на Opel. През тъмната част от денонощието системата регистрира и предупреждава водача за наличието на пешеходци и животни на пътното платно на разстояние до 100 метра пред автомобила. Полуадаптивната система за асистенция Highway Integration Assist поддържа Grandland в средата на лентата за движениеи контролира зададената дистанция до превозното средство отпред. Проектираният и произведен в Германия Grandland естествено се отличава и с Opel Vizor – новото лице на марката.

С новия Grandland марката Opel се придържа и към изпълнението на своята стратегия за електрификация

Клиентите на мощните, високоефективни plug-in хибридни варианти имат възможност за избор между версии с предно предаване или с електрическа система за задвижване на четирите колела.

„Уверен съм, че новият Grandland ще впечатли нови клиенти със своите върхови в този клас технически решения и високотехнологично вътрешно пространство“, сподели главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер. „И разбира се, новият модел се предлага и с мощно хибридно задвижване. С новия Grandland ние поддържаме зададения курс – чистота и увереност по отношение на дизайна, висока ефективност на задвижването и разбира се – електрически. От гледна точка на технологиите новият Grandland е на нивото на нашия флагман Insignia.“

Водещите в класа технологични решения и изключителният комфорт се допълват от впечатляващата динамика на Grandland и изчистения, самоуверен дизайн на новия модел

Plug-in хибридните версии осигуряват не само сравнимо с това при спортните автомобили ускорение, но и движение без локални емисии. Това е възможно благодарение на електродвигателите, модерните агрегати с вътрешно горене и рекуперативната функция при спиране. Благодарение на гъвкавостта на мултиенергийната конструктивна платформа, използвана при новия Grandland, клиентите имат възможност за избор на предпочитаната от тях система на задвижване – от високоефективни дизелови и бензинови двигатели до електрифицирани plug-in хибриди.

Дизайнът демонстрира типичните за новата дизайнерска философия на марката ясни линии. Предницата се доминира от широкия единен панел Opel Vizor. В оформлението на задната част се отразява ярко концепцията на компаса. При нея надписът  с името на модела Grandland и емблемата с мълнията на Opel сa разположени централно върху задния капак. Допълнителни акценти поставят оформлението на броните и страничните панели, лакирани в основния цвят на каросерията, както и защитните панели на пода в блестящо черно и сребристо. Новият Grandland се предлага и с характерното за марката двуцветно лаково покритие с различен цвят на покрива.

Opel ще обяви цените и ще стартира поръчките на своя нов флагман в SUV класа след няколко седмици. Доставките на новия Grandland ще започнат през есента.