Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ново предно крило за Алонсо в Шанхай

Ново предно крило за Алонсо в Шанхай

44
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо пристигна тази сутрин в Шанхай за предстоящата Гран при на Китай. Испанецът си взе два дни почивка след надпреварата в Малайзия, за да се възстанови – както от физическото натоварване на Сепанг, така и от разочарованието, че изпусна възможен подиум.

Място на почетната стълбичка щеше да е чудесно от гледна точка повдигане на морала в отбора. За съжаление ситуацията не се разви в моя полза и платихме сериозна цена за проблема със системата за задвижване на задното крило. Знам, че инженерите, с които говорих много през изминалите дни, са открили повредата и са я поправили. Ако устройството работеше, щях да съм в състояние да изпреваря [Люис] Хамилтън и нямаше да се наложи да поемам рискове при борба гума до гума. Случилото се е нормално за надпревара, така че трябва да го приема. Що се отнася до наказанието, то коментарът им от неделя на Сепанг остава в сила: не искам да говоря за него, защото то не променя нищо – бе категоричен пилотът на Ферари.

Ново предно крило ще изпробва в първите тренировки Фернандо. По колата ще има и още няколко нови аерокомпонента. Целта обаче остава същата като в Малайзия: възможно най-добро класиране в квалификацията и внимателно управление с цел възползване от всяка възникнала възможност в състезанието.

В Шанхай температурите трябва да са подобни на тези в Мелбърн. В петък ще видим какво е поведението на гумите. В Малайзия промяната в представянето им се дължеше основно на по-горещото време, но не бива да се пренебрегват и фактори като характеристиките на различните писти и повърхността им – допълни испанецът.

Двукратният световен шампион се е чул с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло след Гран при на Малайзия:

Той никак не е щастлив, точно като мен. Знаем, че трябва да реагираме бързо, за да скъсим дистанцията до лидерите в шампионата. Вярно е, че в сравнение със ситуацията след първите два старта през 2010 г. нещата изглеждат много различни: тогава аз водех, а [Себастиан] Фетел бе доста назад. В същото време обаче този сезон спечелих от точно тези надпревари 8 точки повече спрямо миналогодишното си постижение. Има различни начини на тълкуване и не бива да се изпада в крайности. Затова и се радвам, че с президента се шегувахме по телефона относно хипотетично правителство [в спорта], съставено от пилоти. Благодаря му задето ме беше поставил в ролята на премиер, но по-скоро ще продължа със състезанията! – заяви още Алонсо.