Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ново разочарование за Мерцедес

Ново разочарование за Мерцедес

55
0

След като се провали в квалификацията пред родна публика през миналата седмица, сега, само няколко дни по-късно в Мерцедес отново изпитват сериозни проблеми, да се придържат близо до отборите на върха. Михаел Шумахер завърши втората свободна тренировка на десета позиция, но на разлика от почти 1,7 сек зад водача. При Розберг пък, който завърши едва 13-ти, разликата бе почти две секунди.

„Днес видяхме две тренировки, в които не изглеждахме добре нито в дългите серии от обиколки, нито в късите“, ядосан изглеждаше Михаел Шумахер. „Не можахме да достигнем дори скоростта, с която сме обикновено в петък.

За съжаление за момента нещата не изглеждат никак добре. Трябва да прегледаме внимателно всички събрани данни и да разберем, какви са обективните причини за представянето ни днес и дали те имат нещо общо с характеристиката на трасето.

Разбира се надяваме се утре и в неделя да подобрим значително представянето си.“

„Много интересен ден“, заяви не по-радостният Розберг, който обаче имаше доста по-различно мнение от Шумахер. „Въпреки че заради новите ни части да изглежда, че сме направили крачка назад, колата изглежда работеше както трябва.

Трасето е неочаквано бързо за петък. Трябва да направим разбира се някои подобрения по баланса, за да може да добием още по-добра скорост. Времената ми на обиколка не са особено показателни, защото през повечето време бях в трафик и не успях да извлека максимума от колата.

Мисля, че няма да имаме особени проблеми да запазим обичайните си позиции зад тимовете на върха.“

„Доста интензивен работен ден, в който работихме предимно върху преработения ни аеропакет, като се надяваме да намерим правилната посока, както за квалификацията, така и за състезанието“, не особено разтревожен изглеждаше и Рос Браун, шеф на отбора. „И двамата ни пилоти свършиха добра работа по намирането на точния баланс, но Нико и особено Михаел не са особено доволни от позициите си в края на деня.

Имаме доста ясна картина, като и двата типа гуми се представиха така, както очаквахме. Трябва да се настроим за квалификацията и състезанието. Ще трябва да свършим доста работа, за да подобрим представянето на колите утре.“

„Определено не можем да бъдем доволни от първия ден тук“, заяви и спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг. „Ще трябва да поработим сериозно тази вечер, за да подобрим баланса и скоростта ни преди квалификацията утре. Ако прогнозите за дъжд се сбъднат можем да очакваме напрегнати квалификация и състезание.“