Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новостите в F2012 работят добре, но пистата в Шанхай не пасва на...

Новостите в F2012 работят добре, но пистата в Шанхай не пасва на Ферари

72
0
Фернандо Алонсо

Новостите във Ферари F2012 работят добре, но пистата в Шанхай не пасва на колата като характеристики, обобщи ситуацията в Скудерията техническият й директор Пат Фрай след свободните тренировки в Китай.

Има подобрение по отношение на представянето в сравнение с предишните два състезателни уикенда. Първите изводи са положителни, но не можем да пренебрегнем факта, че характеристиките на трасето пасват по-малко на автомобила ни спрямо Малайзия – заяви Фрай. – Затова и не очаквам някакъв особен напредък по отношение позициите ни на грида. Най-реалистичните ни очаквания са за места някъде между седмо и 12-о.

Фернандо Алонсо приключи деня с десето време. Той изпробва нови аероелементи през първата сесия (не само за уикенда в Китай, но и разработки за следващи стартове), а след това работи по гумите.

С Фелипе [Маса] си разделихме задачите, а сега е ред на инженерите да анализират данните и да вземат съответните решения. Дъждът сутринта ни позабави, но следобед се справихме. Определено ни липсва достатъчно скорост. Ще се опитаме да направим нещо по този въпрос за утре, както и да балансираме по-добре болида – допълни испанецът.

Маса бе едва 17-и в класирането и заяви, че изобщо не може да определи деня си като фантастичен.

При първото ми излизане със софт [Тимо] Глок изхвърча от пистата на първия завой и бях принуден да се прибера в бокса. Заради това не можах да използвам оптимално този комплект гуми. Малко съм притеснен, че така и не изпитах меката смес. В края на тренировките бях с много гориво, за да подобрим баланса – сподели бразилецът.