Начало Автомобили Новото BMW M3 кабриолет излъчва невероятна мощ

Новото BMW M3 кабриолет излъчва невероятна мощ

253
0

През март на автосалона в Женева ще бъде официалната премиера на новото BMW M3 кабриолет. Трета версия на модела е с високи работни характеристики, уникален със своя дизайн и технически показатели. Разработен е на базата на кабриолета на BMW от 3-та серия и е верен на принципите на типичната за BMW M висока ефективност, както и на тази на BMW M3 Coupé и BMW M3 лимузина.

Автентиченият BMW M дизайн излъчва невероятна мощ. Характерната предна част е с уголемени отвори за въздух, разширени със замах са сводовете за колелата. BMW M е със специфична интерпретация на класическите линии на BMW кабриолет с неговия динамично изтеглен силует, ниска средна част и мускулеста ниска задна част и решетъчни елементи в предните странични стени. Странични прагове са оформени по-специфичен контур по посока задната част на колата, за оказване на визуално видима почит към задното предаване. Задната въздушна престилка е с дифузер за оптимизиране на въздушния поток под автомобила и типичен за BMW M двоен ауспух.

BMW M3 кабриолет генерира своята мощ от чисто новия V8 двигател на серията BMW M с обем 4.0 литра и максимална мощност от 309 kW/420 к. с. Максималният въртящ момент е 400 Nm при 3,900 оборота в минута.
Ускорение до 100 км/ч за 5.3 секунди, максимална скорост от 250 км/ч (електронно ограничена), среден разход на гориво по време на тестовия цикъл на ЕС 12.9 л/100 км.
Предавателна кутия е ръчна, шестскоростна, с интегрирано охлаждане и контролирана температура на маслото. Двудисков съединител оптимизиран за инерция на масата.
Системата MDrive настройва и активира любимата на водача конфигурация за контрол на двигателя. Като допълнителна опция са представени окачването и настройката на системата за динамичен контрол (DSC), а също и конфигурацията за контрол на сервотроника.

Прибиращ се твърд покрив от олекотена стоманена конструкция, трикомпонентна, с напълно автоматизирано отваряне и затваряне. Дистанционно управление на функцията за прибиране на покрива е включена в стандартния пакет. Времето за прибиране на покрива е 22 секунди. Благодарение на уголемената площ на прозорците, притежава оптимална видимост във всички посоки при затворен покрив.

Конструкция на каросерията е с изключително висок стандарт на коравина на усукване. Защита на лицата в автомобила от всички страни е посредством фронтална въздушна възглавница и въздушни възглавници за главата/гръдния кош, трипунктови инерционно-навиващи се обезопасителни колани на всички седалки. Биксеноновите двойни фарове са включени в стандартния пакет, а по избор могат да бъдат поръчани адаптивни фарове.

Усъвършенстван интериор е от висока класа и с широк набор от поръчкови опции. Използване е новационна концепция за цветове и материали. Две задни седалки, всяка с оформен контур на единична седалка. Автомобилът е озвучен с High End аудио система на BMW с деветканален усилвател и 16 мощни високоговорителя предлагани по избор. Използват се специфични за М серията варианти на бои и оборудване.