Начало Автомобили Новото BMW Серия 7 бе представено официално в Софийската опера

Новото BMW Серия 7 бе представено официално в Софийската опера

66
0

BMW България представи с необичаен спектакъл на сцената на Националната опера и балет новото BMW Серия 7. Спектакълът, чиито главен герой бе флагманът на германската марка, бе по хореография на Мариана Кранчева и с участие на 7 от най-добрите артисти от Националния балет.

• Новото, пето поколение BMW Серия 7 – изцяло нова интерпретация на понятията „стил”, „лукс” и „изживяване от шофирането”. Излиза на пазара с три двигателя: BMW 750i, BMW 740i и BMW 730d. Дълга база на каросерията на луксозната лимузина в образа на BMW 750Li и BMW 740Li, като междуосието е увеличено с 140 мм (5.5) и акцентът е поставен върху по-голямото удобство за пътниците отзад.

• Дизайнът на новите автомобили от BMW Серия 7 е синоним на естествено присъствие, превъзходен атлетизъм и изискана елегантност. Характеристиките на автомобилите са достоверно онагледени чрез модерния, въплъщаващ прогреса външен вид и изцяло новата гама двигатели, снабдени със системата BMW EfficientDynamics, отговаряща на от най-високите стандарти.
Олекотените материали и иновативната технология при окачването гарантират качества и поведение, които са уникални за луксозния клас автомобили. Системите за подпомагане на водача и функциите, осигуряващи комфорт, изключителни за BMW, полагат основите на завладяващото изживяване от шофирането.

• Разпознаваемата от пръв поглед, ненадмината външност разкрива така типичния за всяко BMW спортен нрав, в неговата най-елегантна форма. Дизайнерските решения като: динамични пропорции на автомобила, ниска и удължена странична линия, изваяни повърхности, ниско поставена вертикална BMW бъбрековидна решетка, символизираща модерния стил и подчертани хоризонтални линии отзад, придават на тази луксозна лимузина уникален, несравним характер.

• Дизайнът на интериора на BMW Серия 7 е изключително модерна интерпретация на представата за истински лукс. Иновативната интериорна концепция с ясно структурирана подредба на функциите за шофиране и удобство гарантира допълнително превъзходство. Вътрешността е изключителна, изтънчена и неустоимо привлекателна. Меките, извиващи се форми, висококачествените материали, както и по-големият простор и удобство придават на интериора облик, отличаващ се с хармония, щедрост и лукс. Създаденият с грижа за водача кокпит, със специален дисплей с иновативната технология Black Panel, електронният скоростен лост на автоматичната трансмисия, предлагана като стандартно оборудване, разположен в централната конзола, непосредствено до системите Динамичен контрол на управлението и BMW iDrive, както и мултифункционалният волан с разширени функции гарантират неповторимо преживяване от шофирането.
Ново поколение модерна BMW система за контрол iDrive:
10.2- инчов монитор, графични изображения с висока резолюция, оптимизирана структура на менюто, нов iDrive Контролер за избор и управление на функциите чрез завъртане, натискане и побутване, бутони за директен избор и, за първи път – възможност за изцяло свободно програмиране на предпочитаните бутони, което позволява още по-добър интуитивен контрол и работа със системите.
Навигационни системи с оптимизирани функции, аудио система с хард диск памет.
Световен дебют на системата BMW ConnectedDrive, която дава възможност за неограничен достъп до интернет на монитора в автомобила (предлага се като опция).

• Изцяло нова гама двигатели: V8 бензинов двигател с технологията битурбо (Twin Turbo) и директно впръскване на горивото (High precision injection) – най-мощният (300 kW/407 к.с.); шестцилиндров редови с оптимизирана мощност, с битурбо и високопрецизен инжекцион (240 kW/326 к.с.), нов шестцилиндров редови дизел с турбо компресор (променлива геометрия на турбината) и трето поколение система за впръскване на горивото common rail (180 kW/245 к.с.). При всички двигатели разходът на гориво и вредните емисии са изключително ниски за автомобили от този сегмент.

• Шестстепенна автоматична трансмисия с оптимизирана динамика на превключване, предлагана като стандартно оборудване за всички видове двигатели; по-бърза смяна на предавките; повече удобство при превключването; намален разход на гориво и електронен скоростен лост.

• Цялостната концепция за използване на олекотени материали е допълнителен принос към BMW EfficientDynamics: в конструкцията на каросерията са използвани многослойна стомана и горещо валцувани стоманени профили . Покривът, вратите, предният капак и страничните панели са изработени от алуминий; листове на предни ресори, отлети под налягане; алуминиев улей за ремъка; задвижващ механизъм с алуминиев картер.

• Напълно ново окачване, оптимизиращо както поведението на пътя като цяло, така и удобството при шофиране в частност: първата BMW лимузина с двойно шарнирно предно окачване, интегрален V заден мост, изключителни за BMW; предна и задна ос, изработени основно от алуминий. Въздушно задно окачване като стандартно оборудване за BMW 750Li и BMW 740Li. Хидравличен волан с помпа за подпомагане на усилването при необходимост. Световен дебют: Интегрално активно управление (Integral Active Steering) като симбиоза на Активното управление на предната ос и управлението на задните колела в зависимост от скоростта, предлагани като опция.

• Иновативен Динамичен контрол на амортисьорите, включващ системата за Динамичен контрол на управлението, предлагани като стандартно оборудване. Амортисьорите, динамиката на превключване на предавките, както и педалът за газта и картата за подпомагане на управлението се настройват от бутона Динамичен контрол на управлението, разположен в централната конзола, като има възможност за избор на режими КОМФОРТ, НОРМАЛЕН и СПОРТ. Специална настройка и режим СПОРТ+ с намалена/дезактивирана функция Динамичен контрол на стабилността – за изключително спортен стил на шофиране. Системата Dynamic drive и функцията за контрол на накланянето се предлагат като опции.

• Уникална за луксозния клас автомобили комбинация от иновативни системи за подпомагане на водача (опционални): Круиз контрол със Стоп & Старт,
Предупреждение за напускане и/или смяна на платното, вкл. индикатор за ограничаване на скоростта, Head-Up Дисплей, Асистент за дълги светлини, BMW Нощно виждане – за първи път с възможност за засичане на хора, Side View – за странично виждане, камера за обратно виждане – за заден ход.

• Максимална сигурност за пътниците, гарантирана от оптимизираната конструкция на каросерията, в комбинация с ширикоспектърните, интерактивни, електронно контролирани системи за пасивна безопасност; триточкови колани с автоматични дообтегачи на всички седалки; странични и предни въздушни възглавници; активиращи се при удар подглавници на предните седалки; гуми runflat; индикатор за дефекти в гумите. Биксенонови двойни фарове с функция за използване през деня, фарове за мъгла и двустепенни стоп-светлини, предлагани като стандартно оборудване; Адаптивни фарове с променливо разпределяне на светлината и Светлини, следващи завоя, предлагани като опция. Усъвършенствана автоматична функция за спешни обаждания в системата BMW, предлагана също като опция.

• Широка гама функции за удобство и иновативни опции за забавление: аудио система с хард диск памет, AUX-in вход (за портативен музикален плейър), предлагани като стандартно оборудване. USB порт, многоканална аудиосистема, цифрово радио с двоен тунер, DVD система отзад, iDrive Контролер – за управление на функциите за забавление, телекомуникации и навигация от задните седалки, четиризонален автоматичен климатик, активна вентилация на седалките, масажни седалки, иновативен, очертан плъзгащ се покрив с оптимизиран контрол на шума и дизайн, онлайн и телематични услуги, осигурени от системата BMW ConnectedDrive (BMW Онлайн, BMW Асист, BMW TелеУслуги), предлагани като опция, Вграден Наръчник на собственика – предлага се като стандартно оборудване.

Двигатели:
BMW 750i: V8 бензинов двигател с битурбо и директно впръскване на горивото (High Precision Injection)
Обем: 4,395 cc
Макс. мощност: 300 kW/407 к.с. между 5,500–6,400 об/мин
Макс. въртящ момент: 600 Nm/442 lb-ft между 1,750–4,500 об/мин
Ускорение 0–100 км/ч: 5.2 сек. (BMW 750Li: 5.3 сек)
Макс. скорост: 250 км/ч
Среден разход на гориво (ЕС стандарт): 11.4 л/100 км; (BMW 750Li: 11.4 л/100 км)
CO2 емисии (ЕС стандарт): 266 г/км (BMW 750Li: 266 г/км)

BMW 740i: Шестцилиндров редови бензинов двигател с битурбо и директно впръскване на горивото (High Precision Injection)
Обем: 2,979 cc
Макс. мощност: 240 kW/326 к.с. при 5,800 об/мин
Макс. въртящ момент: 450 Nm/332 lb-ft между 1,500–4,500 об/мин
Ускорение 0–100 км/ч: 5.9 сек. (BMW 740Li: 6.0 сек)
Макс. скорост: 250 км/ч
Среден разход на гориво (ЕС стандарт): 9.9 l/100 km; (BMW 740Li: 10.0 л/100 км)
CO2 емисии (ЕС стандарт): 232 г/км (BMW 740Li: 235 г/км)

BMW 730d: Шестцилиндров редови дизелов двигател с турбо компресор (променлива геометрия на турбините) и трето поколение система за директно впръскване на горивото common-rail
Обем: 2,993 cc
Макс. мощност: 180 kW/245 к.с. при 4,000 об/мин
Макс. въртящ момент: 540 Nm/398 lb-ft между 1,750–3,000 об/мин
Ускорение 0–100 км/ч: 7.2 сек.
Макс. скорост: 245 км/ч
Среден разход на гориво (ЕС стандарт): 7.2 л/100 км
CO2 емисии (ЕС стандарт): 192 г/км