Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото Ферари е най-силната кола, която Алонсо е карал

Новото Ферари е най-силната кола, която Алонсо е карал

35
0

Фернандо Алонсо подчерта, че новото Ферари F10 e най-добрата кола, която той някога е карал. Действително Скудерията се представи много впечатляващо на първия тест във Валенсия, но в следващите два теста на Херес показа по-слабо темпо спрямо конкурентите си.

В крайна сметка обаче двукратният световен шампион се представи отлично на Херес и показа много силни и постоянни времена в дългите серии от обиколки.

Няма причини да бъдем песимистични“ – казва Алонсо. „Това е най-добрата кола, която съм карал някога… В двата дни, в които карах, беше слънчево и пистата беше суха. Затова и успях да карам повече, отколкото очаквах. Свършихме добра работа по отношение на надеждността и дългите серии от обиколки.

Испанецът подчертава, че не подценява конкурентите си, но не крие, че Ферари все още не са показали всичко от себе си: „Ред Бул, Макларън и Рено бяха много бързи и вече показаха своите карти, докато ние все още крием нашите. Ние предстои да анализираме нашите данни, но сме много оптимистично настроени. Честно казано, ако бях в друг отбор, щях внимателно да следя Ферари, защото всичко върви много добре.“

„Може би единствената област, в която Ферари трябва да се подобрят, са кратките серии с по-малко гориво. Именно там Ред Бул и Макларън са по-бързи и именно спрямо тях ще се опитаме да подобрим F10 на следващия тест в Барселона.“