Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото Ферари ще е готово за първите тестове през февруари

Новото Ферари ще е готово за първите тестове през февруари

21
0

Ред Бул и Рено вече потвърдиха, че ще заложат на стратегия с максимално ранно излизане на новия болид на писта. Сега изглежда, че Ферари също смятат да подходят по този начин. Идеята е колата да бъде готова още за първите изпитания на Херес в началото на февруари. Това бе потвърдено и от пресшефа на екипа Лука Колаяни.

„Новото Ферари ще бъде представено в началото на февруари, за да можем да участваме с него още в първите тестове“, обясни Колаяни пред Аутоспринт.

Тестовете започват на 7 февруари и ще приключат на девети. За момента само Мерцедес смятат да представят новата си кола едва на вторите тестове в Барселона. По този начин екипа от Бракли отново рискува както през тази пролет, когато финалната аеродинамика бе тествана едва в последния момент и това се превърна в сериозен препъни камък през този сезон.

Риск поемат и от Ферари, защото според Колаяни колата за новия сезон ще се различава значително от тазгодишната.

„В момента не е важно, дали новия ни проект е прекалено екстремен. Със сигурност е едно късане с миналото, една съвсем различна програма, защото ние искаме да печелим. Този проект маркира промяна в манталитета на целия отбор“, завършва Колаяни.