Начало Автомобили Новото купе на Mercedes-Benz CLC вече с цени за България

Новото купе на Mercedes-Benz CLC вече с цени за България

327
0

Нова моделна серия допълва семейството на купетата от Щутгарт. СLC е създаден за млади хора с изявен спортен дух. Спортен модел, чиито дизелови двигатели харчат 5 литра гориво на 100 км
Новият Mercedes-Benz CLC, чието първо автомобилно изложение бе в Женева в началото на месеца, вече има цени за България. Балкан Стар стартира официално продажбите на модела от 20 март, а първите бройки ще бъдат доставени на клиентите през месец юли. Спортното купе предлага атлетичен дизайн, комфорт, иновации и сигурност от ранга на Mercedes при атрактивни условия. Цените на модела в България започват от 21 730 за CLC 180, а от януари следващата година стартира производството на CLC 160, чиято цена ще е под тази. При дизеловите модели най-ниската цена е за базовото изпълнение на CLC 200 CDI – 22 450 евро без ДДС.

Нова моделна серия в семейството на Mercedes-Benz купетата
CLC напълно заслужено получава правото да съществува като отделен клас – инженерите на Mercedes са разработили и подобрили повече от 1100 елемента, в сравнение с предходния C-Class Sports Coupé. Компактните размери и силови характеристики подчертават спортните възможности на новото купе. Предната и задната част на автомобила са с напълно нов дизайн. Радиаторната решетка с трилъчната звезда на Mercedes в центъра, както и новите фарове, са изпълнени в тона на съвременния Mercedes дизайн. Интериорът на новия Mercedes-Benz CLC може да се опише като модерен костюм шит по поръчка – по мярка и удобен. Спортни седалки, мултифункционален три-спицов волан, електрическо управление на климатичната инсталация и алуминиеви елементи в интериора се получават като стандартно оборудване.

Новото купе е създадено за млади хора със спортни наклонности
Заради своя експресивен дизайн, първокласно оборудване и върхова технология, напълно новото CLC отговаря на очакванията на младите хора, които търсят динамичен автомобил. Mercedes-Benz предлагат спортен пакет за шофьори с изявени спортни наклонности. Това включва технически иновации и екстри като 18-цолови лети джанти, широкопрофилни гуми, по-ниско спортно окачване, кожен спортен волан и алуминиери елементи в интериора. Инструменталното табло на CLC също е взаимствано от спортните модели. При стартиране на двигателя червените стрелки на скоростомера и оборотомера се завъртат и се връщат в началната си позиция. При спортния пакет новата система за директно управление direct-steer също се получава стандартно, което допълнително подобрява пъргавината на CLC и е голямо преимущество по отношение на сигурността.

С новото CLC Mercedes затвърждава своя ангажимент към постоянно намаляване разхода на гориво.
Моделът се предлага с избор от четири четири-цилиндрови и два шест-цилиндрови двигателя, които развиват мощност от 90 kW/122 к.с. до 200 kW/272 к.с. Със своите съвременни турбодизелови двигатели купето се нарежда в категорията на разходващите пет литра на сто гориво: CLC 200 CDI се задаоволява с от 5.8 до 6.1 литра на 100 километра, т.е. с до 10.8 процента по-малко от предходния модел. Дизеловите двигатели са способни да изминат 1000 км с един резервоар (62 литра). CLC 200 KOMPRESSOR с мощност от 135 kW/184 к.с сега предлага с 20 к.с. в повече и консумира от 7.8 до 8.2 литра на 100 километра.