Начало Автомобили Новото предложение на Citroën е C4 BioFlex

Новото предложение на Citroën е C4 BioFlex

135
0

От септември 2007 г. Citroën започва продажбите на C4 BioFlex . Автомобил с комбинирано захранване или т. нар. flexfuel. C4 BioFlex използва гориво, добивано от селскостопански продукти. Първоначално продажбите на модела ще се осъществяват във Франция и Швеция, а скоро след това и в други европейски страни. Голяма част от тези страни провеждат благоприятна политика за новите горива.
C4 BioFlex е първото предложение на Марката в областта на автомобилите, работещи с биогорива на европейския пазар. В Бразилия, където Citroën продава автомобили flexfuel, този тип превозни средства държат 65 % от продажбите на Марката през 2006 г. и повече от 80 % от началото на 2007 г.
С тази своя оферта Citroën прави възможно присъствието си в един нов пазарен сегмент в този район на света. Броят на станциите на френска територия, където се предлага биогоривото E85 непрекъснато се увеличава. Предвижда се до края на тази година да започнат работа още 500 нови станции.
Оборудван с 1.6-литров двигател с мощност 82 kW, C4 BioFlex е самостоятелна версия в цялата гама на C4 и притежава същото оборудване, както и при другите двигатели.
С новото си технологично решение C4 участва в бробата с глобалното затопляне като емисиите на CO2 са понижени с 5% при смесено управление и така автомобилът дава своя принос в намаляването на енергийната зависимост чрез употребата на обновяема енергия.