Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи вижда Хонда като заплаха за Ред Бул през 2016 г.

Нюи вижда Хонда като заплаха за Ред Бул през 2016 г.

61
0
Нюи

Техническият директор на Ред Бул Ейдриан Нюи смята, че догодина Хонда може да направи сериозна крачка напред и екипът на Макларън-Хонда да се превърне в заплаха за Биковете. Тимът от Милтън Кийнс не успя да си осигури двигатели на Мерцедес и Ферари за 2016 г. и се наложи да използва мотори на Рено от този сезон, които няма да бъдат брандирани с логото на френската компания.

Затова според Нюи ще бъде трудно за тима с относително старите и недостатъчно мощни агрегати на френския концерн тимът да се бори за победи и титли. И съответно очакванията към тима за 2016 г. не трябва да бъдат много големи, заради сериозният дефицит на мощност.

„Честно казано ще бъде изключително труден сезон за нас, заяви Нюи. – Ако започнем сезона със същата мощност, с която разполагахме през 2015 г., може да сме дори още по-назад в класирането. Според нашите изследвания направихме добър напредък по отношение на шасито. Но заводските отбори Мерцедес и Ферари ще вървят напред също.”

Затова Нюи допуска, че Торо Росо и Макларън може да се представят по-добре от Ред Бул следващия сезон. По-малкият тим на Дитрих Матешиц ще разполага с двигатели на Ферари от 2015 г., които са значително по-мощни от тези на Рено през тази година.