Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма област, в която Макларън да е на нивото на Мерцедес, твърди...

Няма област, в която Макларън да е на нивото на Мерцедес, твърди Норис

2468
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис смята, че няма област, в която тимът на Макларън да е на нивото на Мерцедес. Екипът от Уокинг отбеляза голям прогрес миналия сезон и завърши на 4-о място при конструкторите, като записа и подиум.

През тази година обаче на тима ще бъде доста трудно, като конкуренцията в средата на колоната в лицето на Рейсинг Пойнт и Рено изглежда много силна.

В същото време в Мерцедес отново изглеждат най-бързи, като най-доброто време за всички дни към момента от тестовете е на Валтери Ботас. Явно отново водещите 3 отбора – Мерцедес, Ред Бул и Ферари, ще имат сериозно предимство спрямо останалите. Нещо, за което намеква и Норис.

„Доволен съм от това колко сме се подобрили спрямо миналата година в някои области, каза Норис пред racefans.net. – Но в други не сме дръпнали напред толкова, колкото бихме искали.

В тях не сме толкова добри в сравнение с Мерцедес, които може би са най-бързи. Не мисля, че всъщност има област, в която да сме толкова конкурентни, колкото са в Мерцедес.“

Норис обясни още, че в дълга серия от обиколки той може да натисне повече колата, която е по-добра за каране и не се налага да бъде на лимита й постоянно, за да постига бързи обиколки. Според него, автомобилът е по-постоянен и стабилен.