Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямахме достатъчно скорост, признаха пилотите на Мерцедес

Нямахме достатъчно скорост, признаха пилотите на Мерцедес

35
0
Люис Хамилтън

Подиум (трето място) за Люис Хамилтън и пета позиция за Нико Розберг бе резултатът за екипа на Мерцедес от седмия кръг в световния шампионат на Формула 1 за 2013 г.

Англичанинът вървеше през голяма част от надпреварата зад Себастиан Фетел (Ред Бул), но съперникът отвори голяма разлика и избяга напред. След това Фернандо Алонсо (Ферари) настигна Хамилтън и го изпревари.

Поведението на колата бе фантастично днес, имах добро сцепление в нискоскоростните завои, но просто нямахме темпото на Себ и Фернандо. Карах на максимума, който можех да си позволя, извлякохме абсолютно всичко от автомобила днес. Щеше да е хубаво да запази втората позиция, но Фернандо бе много бърз и бе трудно да го удържа зад себе си. Бях близо до това да си върна мястото, но той просто имаше малко повече скорост. Въпреки всичко съм наистина доволен от подиума. Записахме чудесен резултат за екипа заедно с петото място на Нико. Направихме крачка напред и в класирането при конструкторите, което е страхотно и ни дава мотивация за Силвърстоун – коментира Люис.

Според Розберг петото място бе може би максималният възможен резултат за състезанието на пистата Жил Вилньов.

Дори всичко да бе протекло перфектно, не бях в състояние да поддържам скоростта на момчетата отпред – призна Нико. – Момчетата трябваше да вземат трудно решение при първия бокс: тревожехме се за загряването на по-твърдите гуми, така че сложихме меките, за да пазим позицията ми срещу [Марк] Уебър и Алонсо. В ретроспекция може би другият вариант щеше да е по-добър, тъй като щеше да ми позволи по-дълга втора серия. Взех добри точки и знаем, че има аспекти, които могат още да бъдат подобрени като представяне. Но един поглед назад към позицията ни отпреди месец показва, че сме направили доста стъпки напред. Страхотно е, че Люис отново се качи на подиума. Вървим в правилната посока и гледаме към следващата надпревара на Силвърстоун – допълни той.