Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямахме темпото да победим Макларън в един бърз тур, призна шефът на...

Нямахме темпото да победим Макларън в един бърз тур, призна шефът на Ред Бул

63
0
Себастиан Фетел

Кристиан Хорнер призна, че пилотите му Себастиан Фетел и Марк Уебър днес не са имали достатъчно темпо, за да победят съперниците си от Макларън в една бърза обиколка. Австралиецът даде четвърто време в квалификацията за Гран при на Малайзия, а съекипникът му бе шести, но утре ще е пети на грида заради наказанието на Кими Райконен.

Фетел обаче излезе с твърди груми в края на Q3 и това предизвика въпроси за причината. Самият той коментира накратко веднага след финала, че просто не се чувствал добре с мекия тип (медиум). Хорнер разкри малко по-късно още подробности и се оказа, че Себастиан и Уебър ще са с различни стратегии в утрешната надпревара.

Беше доста късно решение. Не чувствахме, че имаме темпото да бием Макларън в един бърз тур и решихме да разделим стратегията. Освен това Себастиан имаше допълнителен комплект твърди гуми – обясни англичанинът. – Марк направи страхотна обиколка накрая, а надпреварата определено ще е вълнуваща. Твърдите гуми наистина би трябвало да издържат малко по-дълго в стинта, а ние имаме покрити и двете опции от гледна точка на стратегията. Надяваме се състезателното ни темпо да е достатъчно добро. Самият Себастиан пък взе сериозно участие в обсъждането след първото си излизане и в голяма степен идеята бе негова – добави Хорнер.

Уебър от своя страна бе убеден още преди началото на квалификацията, че Макларън ще са на първа редица и го сподели пред телевизионните камери. На финала не бе изненадан от резултат – както този на съперниците, така и своя собствен, като допълни изявлението си с една от най-често използваните реплики от пилотите: състезанието наистина ще е много дълго и много неща могат да се случат.