Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямаме достатъчно темпо, за да победим Ред Бул в нормални условия, призна...

Нямаме достатъчно темпо, за да победим Ред Бул в нормални условия, призна Алонсо

34
0
Фернандо Алонсо

Ферари нямат достатъчно темпо, за да победят Ред Бул в нормални условия, призна Фернандо Алонсо на пистата Йонгам в Корея.

Двукратният световен шампион не е обезкуражен, но гледа трезво на ситуацията. Той е втори във временното генерално класиране, на 60 точки зад Себастиан Фетел, но ще даде всичко от себе си, за да продължи борбата за титлата.

Трябва да сме реалисти – нямаме достатъчно темпо, за да победим Ред Бул в нормални условия. Ще се възползваме от какъвто и да е късмет! Няма да се откажем от битката, докато математическият шанс за титлата не изчезне. Последната част от сезона определено е стресираща. Не е лесно да се справиш с цялото пътуване, различните часови зони, но мотивацията ни е на ниво. Трябва да се концентрираме върху това да се подготвим наистина добре в идващите седмици, за да сме на 100% и физически, и психологически във всеки отделен старт – обясни испанецът.

Той отбеляза, че преди две седмици Скудерията бяха четвърти по бързина след Ред Бул, Лотус и Мерцедес, а по F138 има много малко новости този уикенд.

Ако обаче направим добро представяне в събота, в състезанието обикновено малко наваксваме и в комбинация с добри старт и стратегия ще се надяваме да вземем максимум точки. Ако вали, не се знае кой може да извади късмет в такава ситуация. Трудно е да се предвиди. Но дори на мокро Ред Бул ще са фаворити заради високото аеропритискане, което колите им имат – допълни Фернандо.

Алонсо се срещна с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло преди да замине за Корея и коментира на Йонгам виждането си с маркиза:

Имаме подобни срещи няколко пъти в годината. Той ме пита в кои области трябва да се подобрим – според мен. Аз се интересувам от плановете за бъдещето. Една от основните теми в момента е аеродинамичният ни тунел, който отново ще можем да използваме след цялата свършена по него работа. И двамата с президента смятаме, че всичко може да се случи (в шампионата). В Америкас Къп например американският тим губеше с 1-8, а в крайна сметка спечели с 9-8. Знаем, че ще е трудно, но ни трябва късмет само в две надпревари и нещата могат да се обърнат много бързо.