Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямаме притеснения, мисля, че можем да притесним водещите екипи, смята Розберг

Нямаме притеснения, мисля, че можем да притесним водещите екипи, смята Розберг

19
0
Нико Розберг

Близо 130 обиколки (600 км) направи Нико Розберг в последния си ден тестове на пистата Каталуния. За пореден ден германецът безспирно въртеше турове в поредица от среднодълги серии вчера сутринта (за изпробване на различни настройки и аеродинамични опции) и дълги следобед за обичайната състезателна симулация. Дъждът му позволи за първи път да опита колата с интермедии.

Общата преценка на Нико след зимните изпитания е, че F1 W03 е сериозна стъпка напред спрямо MGP W02.

Доволен съм от тестовете. Натрупах много километри, показващи, че автомобилът е издръжлив, а аз лично се чувствам готов за Мелбърн. Сега се вълнувам за първата надпревара и да видим там къде се намираме спрямо съперниците. Най-после говоренето ще спре и започват състезанията – коментира Розберг.

Според него е важно през 2012 г. Мерцедес да регистрират прогрес спрямо миналия сезон, като е убеден, че отборът е в състояние да го постигне.

Ще трябва да победим същите отбори, с които се борехме и миналата година, но мисля, че имаме добър шанс да ги раздразним поне неколкократно през предстоящия сезон – допълни Розберг.

Въпросът как новият Мерцедес износва гумите бе сред най-обсъжданите във връзка с F1 W03. Нико твърди, че няма сериозен проблем с това, особено в дългите серии обиколки.

Не, нямаме притеснения. Базата, от която тръгваме, е достатъчно добра. Вървим в правилната посока. Проблемът е, че условията на първия старт ще са далеч по-различни от тези по време на тренировките. Ще е по-горещо, с по-малко сцепление, това ни хвана в лоша позиция миналата година. Тоест не точно – просто е трудно да правиш тренировки сега и всичко да е релевантно в Австралия – поясни Нико.