Начало Избрани Нюи може да спечели почти $200 млн. с 5-годишен договор с Астън...

Нюи може да спечели почти $200 млн. с 5-годишен договор с Астън Мартин

3739
0
Ейдриан Нюи
Ейдриан Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ейдриан Нюи може да спечели почти $200 млн. в рамките на пет години с новия си договор с Астън Мартин. Информацията е на BBC. Отборът от Силвърстоун има насрочена пресконференция за утре, на която се очаква да обяви, че легендарният английски конструктор ще стане част от екипа, който Лорънс Строл иска да превърне в претендент за титлите във Формула 1.

Според информацията това е почти двойно на парите, които Нюи е получавал в Ред Бул

Възнаграждението се формира от заплата, акции и бонуси и може да достигне 30 милиона паунда годишно (почти $40 млн.). Твърди се, че Лорънс Строл е предложил акции още на техническия директор и главния аеродинамик на Ред Бул – Пиер Ваше и Енрико Балбо. Те обаче отхвърлили офертата му и предпочели да останат в Милтън Кийнс.

По-рано Фернандо Алонсо заяви, че не е работа само на един човек да оправи ситуацията в Астън Мартин. Представянето на отбора в началото сезон 2023 бе много силно, говореше се дори за възможни победи. До край на миналата състезателна година и през тази обаче екипът изостана в развитието и съответно отиде назад в класиранията.

„Самият аз не съм супер доволен от сезона си досега, но съм далеч по-щастлив, отколкото си мислят хората“, посочи самият Алонсо.

„Понякога не знам какво очакват хората. Наясно съм, че опитват да сравняват съотборници, но Ланс [Строл] върши мега работа тази година. Както посочих и миналия сезон обаче, той имаше някои специфични проблеми, които оправи за този сезон. А в един от най-лошите мои сезони, както понякога чета, че описват представянето ми, аз имам двойно на неговите точки“, каза още Алонсо.

Двукратният световен шампион призна, че не се чувства уверен в болида си и това се отразява на пистата

„Ние (със Строл) нищо не можем да направим. Опитваме се единствено да се справим възможно най-добре всеки уикенд. Наясно съм, че едно вдъхновяващо представяне като това на Монца ще остане напълно анонимно. Но в Италия бях доволен от колата, натисках може би над 100% и това стигна за 11-то място. Така че, да, това е разочароващо, но в крайна сметка е кажи-речи онова, което очаквахме. Просто трябва да се постараем и да извадим нови неща за болида“, добави Алонсо.