Начало WRC News Нювил остава в Хюндай до 2025-та

Нювил остава в Хюндай до 2025-та

66
0
Тиери Нювил
Тиери Нювил, снимка Хюндай

Тиери Нювил остава в Хюндай до 2025-та. Белгиецът подписа ново едногодишно споразумение с южнокорейския производител и ще продължи да работи с навигатора Мартин Видеге.

Днес Хюндай Моторпорт и Тиери Нювил обявиха продължаването на успешното си партньорство в световния рали шампионат на ФИА (WRC) за 12-и сезон.  Потвърждаването на Нювил и навигатора Мартин Видеге и От Танак и Мартин Ярвеоя в Хюндай осигурява приемственост и стабилност за базирания в Алценау отбор, който очаква с нетърпение новия сезон

Нювил изигра основна роля в изграждането на WRC програмата на Хюндай Моторспорт през последните дванадесет години. За това време постигна многобройни успехи с отбора. Белгиецът спечели първата си победа в кариерата с машина на Хюндай  на рали Германия 2014. Оттогава Нювил натрупа 20 победи, 59 подиума и 371 етапни победи зад волана ма различните автомобили на марката.

Белгиецът беше ключов елемент за двата триумфира на Хюндай при производителите през 2019 и 2020 г. В момента Нювил продължава борбата за първа титла при пилотите. Този уикенд той се включва в рали Акрополис, което се провежда на територията на Гърция. Преди началото на състезанието той има 27 точки аванс спрямо най-близкия си съперник.

„Много съм щастлив да удължа договора си с Хюндай за сезон 2025 от световния рали шампионат на ФИА. Не са много партньорствата в моторните спортове, които продължават толкова дълго, колкото нашето. Ние постигнахме много заедно от 2014 г. насам“, сподели Нювил.

„Казвал съм и преди, че този отбор се превърна във второ семейство за мен. Амбицията и мотивацията ни само се увеличават година след година. За мен ще бъде голяма чест да спечеля първата си титла при пилотите с тях в края на този сезон и да пренеса това в 12-ата ни година заедно. Нямам търпение да видя какво ни очаква в бъдеще“, добави пилотът на Хюндай.

Новият договор на Нювил означава, че догодина Хюндай отново ще разполага с много силен пилотски състав. Белгиецът ще продължи да си партнира с От Танак. Естонецът също удължи контакта си с южнокорейския производител

„За нас е удоволствие да потвърдим участието на Тиери Нювил и От Танак в кампанията ни в световния рали шампионат през 2025 г. Решението да запазим тази конкурентна двойка  подчертава ангажимента ни към сериите през 2025 г., където отново ще се стремим към трите шампионски титли“, каза Сирил Абитебул.

„Тиери е заедно с Хюндай от самото начало. През последните 11 години той се доказа като безценен за отбора както на скоростните отсечки, така и в завода. Сега, когато той и неговият втори пилот Мартин Видаеге са ангажирани за следващия сезон, вече разполагаме с всички необходими съставки, за да продължим да се борим на върха в този спорт“, добави директорът и президент на Хюндай Моторспорт.