Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Осма и 11-та позиция отразяват настоящото темпо на Лотус Е23, обясни Перман

Осма и 11-та позиция отразяват настоящото темпо на Лотус Е23, обясни Перман

89
0

Осмата и 11-та позиция на Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо в квалификацията за Гран при на Китай отразяват достоверно настоящото темпо на Лотус E23. Това заяви директорът операции на пистата на тима Алан Перман.

„Класирахме се на очакваните места с оглед на сегашното темпо на Е23, което означава, че и двамата пилоти свършиха добра работа”, обясни Перман. „Ромейн имаше по-чист прогрес в тренировките и направи силна обиколка, с която взе осмата позиция. Пастор не направи най-чистия възможен тур в края на Q2 и изтърва за малко топ 10. Справяме се добре с управлението на гумите, а прогнозата за утре е за сухо време, така че ще трябва да предвидим кои са най-добрите възможности. Тук сме виждали стратегии и с два, и с три бокса и съм сигурен, че и утре ще има различни варианти. И двата типа гуми са с добро поведение, с ясно изразена разлика във времената за обиколка, така че не би трябвало да има изненади.”

Грожан описа квалификацията като сериозна битка, която е била много вълнуваща за него зад волана на болида му.

„Направихме някои промени в сравнение с вчера и намерихме добър баланс. Мисля, че това бе възможно най-добрият резултат за момента. Състезанието ще е дълго и според мен ключово ще е да се грижиш за предна лява гума. Харесва ми да управлявам Е23 и смятам, че имаме силна база (за работа), а това е важно за мен”, каза още френският пилот.

Малдонадо сподели, че е очаквал да се класира за Q3, но днес борбата бе по-трудна за него в сравнение с първите две квалификации за сезона.

„Имам проблеми с баланса през целия уикенд досега и заради това не съм достатъчно уверен да натискам на този тип писта. Все пак състезателното ни темпо е по-силно и би трябвало да сме значително по-конкурентоспособни в преследването на желаните точки”, добави венецуелецът.