Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Алонсо и Бътън ще са пилотите на Макларън през 2015 г.

Официално: Алонсо и Бътън ще са пилотите на Макларън през 2015 г.

37
0

Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън ще са пилотите на Макларън през сезон 2015 г., съобщиха официално от тима.

Кевин Магнусен остава в отбора като тест и резервен състезател.

И тримата пилоти ще играят съществена роля при възраждането на една легендарна комбинация, каквато е Макларън-Хонда, се посочва в изявлението на тима.

– Никога не съм крил възхищението си към Аертон Сена – любимият ми пилот, идолът ми на пистата, отправната ми точка – заяви Алонсо. – Още помня плакатите на гардероба ми като дете, колите-играчки и мечтите един ден да съм като него, построеният от татко за по-голямата ми сестра карт и как в крайна сметка аз се влюбих в машината. Този картинг бе боядисан в цветовете на най-легендарното партньорство във Формула 1 – Макларън-Хонда, колата, която Аертон караше. Същото партньорство, към което имам честа да се присъединя сега. Присъединявам се към проекта с огромен ентусиазъм и решимост, знаейки, че постигането на желаните резултати може да отнеме известно време, което не е проблем за мен. През изминалата година получих няколко предложения, някои от тях наистина изкушаващи, като се има предвид представянето на отделни проявили интерес отбори. Но преди повече от година Макларън-Хонда се свързаха с мен и ме помолиха да участвам активно във възобновяването на тяхното партньорство – комбинация, доминирала толкова дълго във Формула 1. Повтореното и открито желание, упоритостта и решимостта направиха възможно присъединяването ми. Да не забравяме и най-важния фактор за това: общите ни цел и очаквания за стабилно бъдеще. Имах задълбочени разговори с всички висши кадри на Макларън и Хонда. Видях фантастичните съоръжения и във Великобритания, и в Япония и за мен е ясно, че заедно те са в началото на дълго и успешно партньорство. А аз възнамерявам да дам 100% от себе си, за да постигнем точно това. Накрая бих искал да благодаря на онези, борили се толкова упорито за сбъдването на всичко. Ще сторя всичко по силите си, за да се представя на ниво – за всички и за нашия тим – въз основа на винаги работила добре за мен формула: усилие, саможертва, упоритост и вяра. Имаме време и надежди, както и необходимите ресурси. Нека легендата се завърне: това е предизвикателството ни.

Бътън от своя страна каза, че се вълнува извънредно много на прага на 16-тия си сезон във Формула 1 и шести за него в Макларън:

– Като Фернандо и аз към сигурен, че Макларън и Хонда ще постигнат велики неща заедно. Уверен съм, че всички ще работим заедно и ще стараем невероятно много да създадем един брилянтно ефективен тим. Възхищавах се на Аертон Сена много, но мен като момче ме вдъхновяваха делата на Ален Прост. Начинът, по който той управляваше онези брутални червено-бели болиди към победи и шампионати, бе за мен поезия в движението. От тогава винаги съм се старал да наподобявам неговия стил. Да съм част от новото партньорство Макларън-Хонда е прекрасна възможност за всички ни и съм много доволен, че бях поканен. Всъщност нямам търпение да започна. Радвам се още, че Кевин остава част от екипа. Той е много бърз пилот и прекрасен човек. Познавам хората от Хонда добре, след като карах коли с техни двигатели от 2003 до 2008 г. Уважавам ги безкрайно много, възхищавам им се и обещавам да дам 100% от себе си, за да се превърне партньорството им с Макларън в успех. Накрая, но не и на последно място, е чудесно да имам толкова бърз и опитен пилот като Фернандо за съотборник. Сигурен съм, че ще работим много добре заедно.