Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От BRDC щели да обмислят договора за старта на Силвърстоун през следващите...

От BRDC щели да обмислят договора за старта на Силвърстоун през следващите 6 месеца

79
0

Собствениците на пистата Силвърстоун от британския клуб на автомобилните състезатели (BRDC – British Racing Drivers Club) опровергаха информациите в медиите за възможно прекратяване на договора за домакинство на Гран при на Великобритания след 2019 г. Председателят на организацията Джон Грант нарече публикациите „спекулативни и погрешни”, въпреки че изводите бяха направени въз основа на негово писмо до членовете на клуба.

„Нашата цел е да запазим Гран при на Великобритания на Силвърстоун за дълъг период, но, разбира се, можем да го направим само, ако има икономически смисъл”, заяви Грант в ново писмо. „Ще обмисляме ситуацията през следващите шест месеца. Не е взето никакво решение. Такова няма да бъде взето поне до средата на юли. Ще водим разговори с всички заинтересовани страни за постигане на достатъчно добро предложение.”

Сумите, които всяка писта плаща на ФОМ, за да е домакин на кръг от Формула 1, не се оповестяват. Твърди се, че таксата на Силвърстоун за 2017 г. е малко над 21 милиона долара и ще се увеличи до 26 милиона до края на договора (2026 г.).

Новите собственици от Liberty Media заявиха, че ще пазят традиционните трасета в спорта и ще наблегнат повече на маркетинга с цел привличане на повече публика. Това дава надежда на писти като Силвърстоун, Монца, Спа-Франкоршамп и т.н., които изпитват сериозни затруднения заради постоянно увеличаващите се такси за домакинство. Liberty е на път да довърши придобиването на F1, като от самия концерн очакват сделката да приключи до края на януари.